110 morminte antice au fost descoperite de arheologii din Egipt în Delta Nilului

  • Arheologii egipteni au dezgropat 110 morminte funerare într-un sit antic.
  • Sit-ul include 68 de morminte în formă ovală care datează din perioada predinastică
  • Descoperirea este cea mai recentă dintr-o serie de descoperiri arheologice din ultimii ani.
414 afișări
Imaginea articolului 110 morminte antice au fost descoperite de arheologii din Egipt în Delta Nilului
Arheologii egipteni au dezgropat 110 morminte funerare într-un sit antic dintr-o provincie a Deltei Nilului, a declarat marţi Ministerul Turismului şi Antichităţilor, potrivit AP.
 
Mormintele, unele dintre ele conţinând rămăşiţe umane, au fost găsite la situl arheologic Koum el-Khulgan din provincia Dakahlia, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Cairo, a declarat ministerul.
 
Sit-ul include 68 de morminte în formă ovală care datează din perioada predinastică (între 6000-3150 î.Hr.), a mai precizat instituţia.
 
Există, de asemenea, 37 de morminte în formă dreptunghiulară dintr-o epocă veche cunoscută sub numele de a doua perioadă intermediară (1782-1570 î.e.n.), când poporul semit din Hyksos a condus Egiptul antic, a adăugat ministerul.
 
Restul de cinci morminte în formă ovală datează din perioada Naqada III, care s-a întins din jurul anului 3200 î.Hr. până la 3000 î.e.n.
 
Arheologii au mai găsit în morminte rămăşiţe umane de adulţi şi copii, echipamente funerare şi obiecte de ceramică.
 
Descoperirea este cea mai recentă dintr-o serie de descoperiri arheologice din ultimii ani. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici