Airbnb introduce un instrument de protecţie în perioada de pandemie. Gazdele vor putea verifica dacă oaspeţii sunt sănătoşi şi nu au simptome

  • Airbnb a avut o scădere a încasărilor de 39% în 2020 faţă de 2019
  • Ştii că turismul a fost unul dintre cele mai afectate sectoare din cauza pandemiei.
  • Iar platforma Airbnb nu a fost nici ea imună la pierderi.
690 afișări
Imaginea articolului Airbnb introduce un instrument de protecţie în perioada de pandemie. Gazdele vor putea verifica dacă oaspeţii sunt sănătoşi şi nu au simptome

Airbnb introduce o instrument de protecţie în perioada de pandemie. Gazdele vor putea verifica dacă oaspeţii sunt sănătoşi şi nu au simptome

Platforma pe care oamenii pot să închirieze apartamente sau case oriunde în lume pentru o perioadă scurtă a avut un declin semnificativ. Deşi suma investită de utilizatori pentru închirieri a fost de 18 miliarde de dolari în 2020, faţă de anul precedent a fost o scădere cu 39%.

Ca să-i facă pe oaspeţi să fie mai confortabili, Airbnb a anunţat un nou instrument pe perioada pandemiei. Acesta le va permite gazdelor să verifice statutul oaspeţilor: dacă a avut simptome sau dacă a fost expus la pericolul reprezentat de Covid-19. 
 
Claudiu călătorea peste tot în lume cu Airbnb înainte de pandemie. Nu a mai făcut-o în ultimele luni, însă crede că acest instrument îl va ajuta să se simtă mai confortabil să stea în casa altei persoane.
 
CLAUDIU STAMAT - turist: Este o funcţie utilă atât timp cât datele colectate sunt reale. Într-o declaraţie fiecare persoană poate să omită diverse lucruri. Mai în siguranţă m-aş simţi dacă aş ştii că gazda respectivă după fiecare vizitator ar aerisi încăperea, ar dezinfecta suprafeţele.
 
Deşi Airbnb îţi spune că instrumentul este pentru protecţia celor care aleg să călătorească, au apărut semne de întrebare cu privire la gradul de monitorizare la care vor fi supuşi oaspeţii.
 
CLAUDIU STAMAT: În contextul pandemiei cred că ar fi necesară o funcţie de genul acesta, dar trebuie avut în acelaşi timp un control asupra datelor, să fie securizate, să respecte GDPR.  Trebuie avut foarte mare grijă unde ajung aceste date şi ce se face cu ele. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici