Hai la festival! Oltiţa Cîntec te invită să participi la spectacole de teatru live sau în online

  • La Iaşi are loc un festival de teatru la care participă alte 10 ţări
  • Spectacolele se ţin înăuntru, afară, online pe Facebook şi Youtube
  • Compania PasParTout a venit din Germania să susţină 2 spectacole
117 afișări
Imaginea articolului Hai la festival! Oltiţa Cîntec te invită să participi la spectacole de teatru live sau în online

Sursa foto: Mediafaxfoto

Poate te întrebi cum se desfăşoară un festival de teatru pe timp de pandemie. Oltiţa Cîntec, directorul artistic de la Teatru Luceafărul din Iaşi îţi spune că se respecte toate regulile. Spectacolele se ţin atât în sala de teatru, dar şi afară. Poţi să vezi totul şi de acasă live streaming pe Facebook sau Youtube.

Datorită acestui lucru, la festival participă 10 tări, printre care Italia, Marea Britanie, Franţa, Japonia sau Rusia. Compania PasParTout a venit din Germania pentru a participa la festival. Ei au susţinut două spectacole bazate pe improvizaţie şi muzică live, îmbracaţi în şobolani.

Tot timpul au rămas în pielea personajului. Luni în Iaşi s-ar putea interzice evenimentele culturale, dacă numărul de infectări depăşeşte pragul de 1,5 la 1000 de locuitori. Oltiţa Cîntec îţi spune că s-au pregătit şi pentru acest scenariu.

Kaspar Lehmann Walther, Artist: Suntem curajosi de felul nostrum, avem multe boli in capul nostrum si nu a fost greu sa ajungem aici. Dupa acest spectacol se anunta o pauza.

Ana-Maria Rus, corespondent Aleph News: Cei trei actori se bazeaza în totalitate pe improvizaţie şi pe muzică live.Spectacolul durează  40 de minute, iar numărul de locuri în sală este limitat la 30 pentru a se respecta regulile de distanţare.

Oltiţa Cîntec, director artistic Teatrul Luceafărul: Suntem pregatiţi, am avut de la început mai multe scenarii, mai multe back-upuri. Dacă nu vom mai avea voie sa prezentăm spectacolul în sala, vom face live streaming.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici