O nominalizare la Oscar va fi reanalizată de Academia de Film. De ce au luat această decizie

Nominalizarea surpriză la Oscar obţinută de actriţa britanică Andrea Riseborough a stârnit dezbateri la Hollywood, iar membrii Academiei de Film au decis să o analizeze din nou.

2574 afișări
Imaginea articolului O nominalizare la Oscar va fi reanalizată de Academia de Film. De ce au luat această decizie

Sursa foto: Profimedia

Andrea Riseborough a fost nominalizată săptămâna trecută la categoria cea mai bună actriţă pentru interpretarea sa din To Leslie. Experţii susţin că nominalizarea este meritată, dar neobişnuită.

Vedete din domeniu, printre care Gwyneth Paltrow, Edward Norton şi Courteney Cox, au încercat să obţină sprijin pentru Riseborough în ultimele zile ale votului pentru Oscar. Ea joacă rolul unei mame alcoolice care îşi risipeşte câştigurile la loterie în filmul lăudat de critici.

Unii au pus întrebări cu privire la modul în care a fost obţinută nominalizarea lui Riseborough şi dacă unii dintre cei care au făcut campanie pentru ea au încălcat vreo regulă.

Consiliul Academiei a indicat că problema va fi inclusă pe ordinea de zi a şedinţe de marţi, 31 ianuarie, după ce organismul a fost asaltat de apeluri şi e-mailuri privind includerea actriţei.

Criticii spun că unele postări care au fost pro Riseborough au făcut referire şi la concurenţii ei, ceea ce este strict interzis.

Regulile oficiale ale Academiei prevăd că nu sunt tolerate formele de comunicare publică ale oricărei persoane direct asociate cu un film eligibil care „încearcă să arunce o lumină negativă sau depreciativă asupra unui film sau a unei realizări concurente".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici