S-a deschis cea mai adâncă piscină din lume, parte a unui oraş subacvatic. În ce oraş se află

  • Cu o adâncime de 60 de metri, piscina a bătut recordul deţinut de Deepspot din Polonia, care are o adâncime de peste 45 de metri.
  • Temperatura apei este menţinută la 30 de grade Celsius, o temperatură confortabilă pentru purtarea unui costum de scafandru sau a unui costum de baie.
  • Aproximativ 56 de camere au fost instalate în jurul piscinei pentru a asigura securitatea cufundătorilor.
2009 afișări
Imaginea articolului S-a deschis cea mai adâncă piscină din lume, parte a unui oraş subacvatic. În ce oraş se află

Foto / Supplied

În Dubai, oraşul care găzduieşte cel mai înalt zgârie-nori din lume şi cel mai mare mall din lume, s-a deschis o altă atracţie record - cea mai adâncă piscină de scufundări din lume, scrie CNN.

Cu o adâncime de 60 de metri, piscina, parte a Deep Dive Dubai, a bătut recordul deţinut de Deepspot din Polonia, care are o adâncime de peste 45 de metri.

Piscina Deep Dive Dubai este plină cu 14 milioane de litri de apă - volumul a şase piscine olimpice - şi este de cel puţin patru ori mai mare decât orice altă piscină de scufundări din lume. Guinness i-a acordat titlul „Piscina cea mai adâncă pentru scufundări” pe 27 iunie.

În prezent accesul se face doar cu invitaţie, dar piscina va fi deschisă publicului mai târziu în acest an.

Temperatura apei este menţinută la 30 de grade Celsius, o temperatură confortabilă pentru purtarea unui costum de scafandru sau a unui costum de baie.

Componenta vedetă a Deep Dive Dubai este oraşul subacvatic. Scufundătorii pot explora apartamente scufundate şi abandonate şi pot juca biliard sub apă. Sistemele de iluminat şi de sunet de ultimă generaţie au fost montate în interiorul piscinei pentru a crea diferite atmosfere.

Piscina este, de asemenea, un studio de film subacvatic - cel mai mare de acest gen din regiune.

Deep Dive Dubai oferă cursuri atât pentru începători în scufundări, cât şi pentru scafandri certificaţi. De asemenea, scafandrii pot explora singuri piscina şi oraşul subacvatic după un tur cu unul dintre ghizi.

Aproximativ 56 de camere au fost instalate în jurul piscinei pentru a asigura securitatea scufundătorilor. De asemenea, are cea mai avansată cameră hiperbarică din regiune, cu o capacitate de 12 persoane, pentru cazuri de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici