13 septembrie | Ziua Internaţională a Ciocolatei: Ce preferă românii când vine momentul desertului

  • Românii mănâncă în medie 2,2 kilograme de ciocolată anual
  • Ciocolata cu lapte este preferata românilor
  • 90% dintre vânzări sunt de ciocolată cu lapte
753 afișări
Imaginea articolului 13 septembrie |  Ziua Internaţională a Ciocolatei: Ce preferă românii când vine momentul desertului

Sursa foto: profimedia

Dacă pentru tine ziua de 13 este cu ghinion, să ştii că 13 septembrie vine cu ceva dulce pentru că este Ziua Internaţională a ciocolatei.

Oricât ai ţine la dieta ta, sigur te laşi atras din când în când de ciocolată. Ca mulţi dintre noi, Andreea iubeşte ciocolata şi nu se fereşte de ea, însă are grijă să facă şi sport până să ajungă la desert. În medie, românii mănâncă 2,2 kilograme de ciocolată pe an. Ciocolata cu lapte conduce topul vânzărilor cu 90, potrivit Chocolissimo România. Începerea şcolii a dublat vânzările de cutii de ciocolată.

Vânzări ciocolată:

  • Ciocolata cu lapte – 90%
  • Ciocolata neagră – 7%
  • Ciocolata albă -1%

Întrebată de câte ori cumpără ciocolată într-o lună, Andreea răspunde că de „trei, patru ori, la cafea o bucăţică”. Radu preferă ciocolata albă, cu lapte, şi cumpără tot de „trei-patru ori să zic, poate”. Andra este la rândul ei cumpărătoare de ciocolată, preferând, „în general ciocolată neagră”. 

„Oricând vine un client la noi aici cere un toping în plus peste desert. Cel mai cerut toping este cel de ciocolată cu lapte”, spune şi Bassel Koja, patron Chocoloco.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici