40% din speciile de plante sunt pe cale de dispariţie

  • Procentul speciilor de plante pe cale de dispariţie a crescut cu 20% din 2016
  • Oamenii se bazează pe 15 specii de plante pentru 90% din nevoile de hrană
  • Oamenii de ştiinţă din Londra au identificat 7.039 de specii de plante comestibile
866 afișări
Imaginea articolului 40% din speciile de plante sunt pe cale de dispariţie

40% din speciile de plante sunt pe cale de dispariţie

Un studiu al Grădinii Botanice Regale din Londra anunţă că în jur de 40% dintre speciile de plante din lume sunt pe cale de dispariţie.

„Rata despăduririi a crescut enorm, poluarea influenţează schimbarea climatică, iar noi patogeni ne ameninţă recoltele şi sănătatea”, anunţă Grădina Botanică din Londra.

Cea mai mare problemă depistată de studiu este dispariţia multor plante medicinale. Din 5.411 plante medicinale studiate de Grădina Botanică din Londra, 723 sunt în pericol de dispariţie.

Aceste plante sunt folosite în fabricarea medicamentelor naturiste.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici