Actorul Donatas Banionis, care a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru Vladimir Putin, a murit

Donatas Banionis, un star al cinematografiei din perioada sovietică, devenit celebru după interpretarea unui personaj în stilul lui James Bond, care a fost o sursă de inspiraţie pentru cariera în contraspionaj a lui Vladimir Putin, a decedat la vârsta 90 de ani.

1013 afișări
Imaginea articolului Actorul Donatas Banionis, care a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru Vladimir Putin, a murit

Actorul Donatas Banionis, care a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru Vladimir Putin, a murit

Actorul lituanian Donatas Banionis a murit, joi, în urma unui atac cerebral, potrivit unui anunţ făcut de fiul artistului, potrivit hollywoodreporter.com.

Donatas Banionis a devenit celebru datorită rolului spionului Ladeynikov din filmul "Myortvy Seson (The Dead Season)", regizat de Savva Kulish. Ladeynikov este versiunea sovietică a celebrului agent 007 din franciza britanică "James Bond".

Ulterior, Vladimir Putin a declarat că acest personaj a fost principala sa sursă de inspiraţie atunci când a optat pentru o carieră în serviciul de contraspionaj al KGB.

De asemenea, într-un interviu, Donatas Banionis a afirmat că Vladimir Putin i-a spus că este "naşul" său, în timpul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o la Kremlin, la începutul anilor 2000.

De-a lungul carierei sale, Donatas Banionis a jucat în numeroase filme, inclusiv în coproducţia sovietico-italiană din 1969 "Cortul roşu/ The Red Tent", în regia lui Mikhail Kalatozov, cât şi în pelicula "Solaris" (1972), regizată de Andrei Tarkovsky.

Ultimul film în care a jucat Banionis a fost drama istorică lituaniană din 2011 "Fireheart: The Legend of Tadas Blinda".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici