Actriţa Columba Dominguez, colaboratoare a lui Luis Bunuel, a murit la 85 de ani

Actriţa mexicană Columba Dominguez, care a lucrat cu celebrul regizor suprarealist Luis Bunuel în timpul epocii de aur a cinematografiei din Mexic, a murit miercuri, la vârsta de 85 de ani, din cauze necunoscute, informează hollywoodreporter.com.

374 afișări
Imaginea articolului Actriţa Columba Dominguez, colaboratoare a lui Luis Bunuel, a murit la 85 de ani

Actriţa Columba Dominguez, colaboratoare a lui Luis Bunuel, a murit la 85 de ani

Dominguez, care a primit anul trecut premiul Ariel pentru întreaga carieră - echivalentul mexican al Oscarurilor -, a jucat în peste 60 de filme şi producţii TV, într-o carieră care a depăşit şase decenii.

A devenit celebră pentru rolul principal din filmul lui Bunuel "El río y la muerte/ The River and Death" (1955) şi pentru "Pueblerina" (1949), o dramă romantică regizată de Emilio Fernandez.

Anunţul despre decesul actriţei a fost făcut public pe Twitter de nepotul acesteia, Giuliano Molina, care a publicat şi o fotografie cu mătuşa lui, alături de Fernandez şi Marilyn Monroe.

Dominguez a fost verişoară de gradul al doilea cu scenaristul filmului "Babel" Guillermo Arriaga.

Academia de film din Mexic a declarat într-un comunicat că cinematografia mexicană a pierdut una dintre marile sale legende.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici