Actriţa Mildred Joanne Smith a murit la 94 de ani - VIDEO

Actriţa americană Mildred Joanne Smith, care a jucat alături de Sidney Poitier în filmul de debut al acestuia, "No Way Out", a murit pe 19 iulie, la vârsta de 94 de ani, potrivit unui anunţ al familiei artistei, citat de The Hollywood Reporter.

139 afișări
Imaginea articolului Actriţa Mildred Joanne Smith a murit la 94 de ani - VIDEO

Actriţa Mildred Joanne Smith a murit la 94 de ani - VIDEO (Captură video)

Mildred Joanne Smith a avut o carieră scrută, dar respectată în industria cinematografică.

Smith a jucat atât în piese pe Broadway, cât şi în filme precum "Men to the Seas", "Mamba's Daughters", "Beggar's Holiday" şi "No Way Out".

Aceasta este cunoscută pentru interpretarea rolului Cora Brooks, soţia lui Luther Brooks (Sidney Poitier) din filmul "No Way Out" (1950). De altfel, aceasta a fost pelicula de debut a lui Sidney Poitier.

La doar doi ani după ce a jucat în "No Way Out", cariera actriţei a luat-o pe o pantă descendentă după ce Smith a fost rănită într-un accident aviatic, în 1952.

După ce s-a recuperat, Smith s-a reorientat şi a început o carieră în domeniul muzical. A început să cânte alături de Duke Ellington şi Billy Strayhorn în musicalul "Cockles and Champagne", în Londra.

Ulterior, aceasta a lucrat ca editor pentru revista Our World, iar apoi a devenit profesoară la o şcoală din White Plains, New York.

A fost căsătorită cu David A. Hepburn, jurnalist şi vicepreşedinte al WNEW-TV din New York, care a decedat în 1985.

Smith a avut o fiică şi un fiu, Vanessa şi David, o fiică vitregă, Valerie, şi şase nepoţi, Brandon, Chelsea, Cole, Kaleo, Sage şi Koa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici