Ana Popović, sârboaica supranumită "Jimi Hendrix în variantă feminină", concertează în România - VIDEO

Ana Popović, sârboaica supranumită "Jimi Hendrix în variantă feminină", care a cucerit iubitorii de blues din Europa, dar şi din SUA cu vocea, compoziţiile şi acordurile chitarei sale, va concerta în premieră în România, la Cinema Patria din Bucureşti, pe 19 decembrie, de la ora 19.30.

379 afișări
Imaginea articolului Ana Popović, sârboaica supranumită "Jimi Hendrix în variantă feminină", concertează în România - VIDEO

Ana Popović, sârboaica supranumită "Jimi Hendrix în variantă feminină", concertează în România (Captură video)

Cântăreaţa originară din Serbia a reuşit să se impună în lumea muzicală prin stilul său - un mix original între blues, rock, funk -, căruia i se adaugă o voce puternică şi cu un timbru particular, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

B.B. King, Robert Cray, Buddy Guy, Robert Randolph, Warren Haynes, Jonny Lang, Bootsy Collins, Quinn Sullivan, Dweezil Zappa au fost partenerii de scenă ai sârboaicei care a cucerit lumea europeană a bluesului înainte de a începe să înregistreze în New Orleans şi Los Angeles.

Anul acesta, Ana Popović i s-a alăturat lui Joe Bonamassa şi festivalului organizat de celebrul musician, Keeping the Blues Alive, şi a cântat alături de nume ca John Hiatt, Robben Ford şi Robert Randolph. În 2014, Ana Popović a fost singura artistă invitată să se alăture turneului mondial Experience Hendrix care a celebrat muzica şi geniul idolului ei de o viaţă Jimi Hendrix.

Nominalizată în mai multe rânduri la premiul Contemporary Blues Female Artist of the Year la Blues Music Awards, prima artistă europeană nominalizată la premiul pentru cel mai bun debut la Festivalul din Memphis, câştigătoare a premiului Best Blues DVD la Blues Matters Awards din Marea Britanie, Ana Popović face parte dintr-o familie de muzicieni. Bunicul său a cântat la chitară într-un stil gypsy jazz, iar tatăl său a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru acest instrument.

"Am crescut ascultând blues. Acasă ascultam foarte mult muzică bună. Primul cântec pe care l-am cântat acasă a fost un blues, în limba engleză, cu mult înainte de a înţelege ce anume spuneau versurile", îşi aminteşte Ana Popović.

Ana Popović va concerta pentru prima dată în România, la invitaţia Vreau Bilet. Biletele cu preţuri între 90 de lei şi 180 de lei pot fi achiziţionate de pe www.vreaubilet.ro, dar şi de la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici