Avocata Amal Clooney, desemnată cea mai influentă femeie din Londra

Amal Clooney, o avocată specializată în drepturile omului, care s-a căsătorit în luna septembrie cu actorul american George Clooney, a fost desemnată cea mai influentă femeie din Londra, informează contactmusic.com.

656 afișări
Imaginea articolului Avocata Amal Clooney, desemnată cea mai influentă femeie din Londra

Avocata Amal Clooney, desemnată cea mai influentă femeie din Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Transformarea lui Amal Clooney dintr-o avocată de succes într-o vedetă de talie mondială este completă, întrucât ea a fost desemnată cea mai influentă femeie din Londra, la doar câteva săptămâni după ce s-a căsătorit cu celebrul actor american, afirmă jurnaliştii de la Evening Standard, autorii acestei liste anuale.

Avocata britanică de origine libaneză, în vârstă de 36 de ani, ocupă un loc remarcabil - al patrulea - şi în lista generală a celor mai influenţi oameni din Londra, fiind depăşită doar de George Osborne (ministrul de Finanţe din Marea Britanie), Boris Johnson (primarul oraşului Londra) şi Demis Hassabis (creatorul DeepMind Technologies, o companie specializată în inteligenţa artificială).

Amal Clooney, fostă Alamuddin, a reuşit să depăşească toate celelalte femei din acest top al influenţei, învingându-le astfel pe Victoria Beckham (locul al 19-lea), Malala Yousafzai, laureata din 2014 a premiului Nobel pentru pace (locul al 12-lea) şi cântăreaţa Kate Bush (locul al 16-lea).

Potrivit jurnaliştilor de la Evening Standard, performanţa deosebită reuşită de Amal Clooney se datorează activităţilor ei profesionale şi nu statutului ei de "soţie a lui George Clooney". Avocata britanică lucrează în prezent alături de o comisie internaţională ce vizează retrocedarea către Grecia a frizelor Parthenonului, expuse în prezent la British Museum din Londra.

O absenţă notabilă din lista generală este ducesa Catherine de Cambridge, care a ocupat un loc fruntaş în 2013. Cumnatul ei, prinţul Harry, a reuşit să pătrundă în Top 10 în acest an şi ocupă locul al şaptelea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici