Bill Cosby, acuzat de abuz sexual, a fost somat să depună mărturie sub jurământ, în octombrie

Actorul Bill Cosby a fost somat să depună mărturie sub jurământ la tribunal, în octombrie, într-un proces iniţiat de o femeie care l-a acuzat pe artist că ademenit-o cu alcool şi a abuzat-o sexual în conacul Playboy din Los Angeles atunci când ea avea vârsta de 15 ani, informează Reuters.

355 afișări
Imaginea articolului Bill Cosby, acuzat de abuz sexual, a fost somat să depună mărturie sub jurământ, în octombrie

Bill Cosby (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Bill Cosby, în vârstă de 78 de ani, a fost somat pentru prima dată de un judecător de la Tribunalul Superior din Los Angeles, miercuri, care i-a ordonat să depună mărturie sub jurământ, pentru a răspunde unei acuzaţii de agresiune sexuală, după soluţionarea unui proces separat, în statul Pennsylvania, în urmă cu nouă ani, care s-a încheiat prin înţelegerea părţilor.

Potrivit deciziei anunţate miercuri, Bill Cosby va trebui să răspundă întrebărilor formulate de avocaţii acuzatoarei, Judy Huth, pe 9 octombrie. Ajunsă între timp la vârsta de 55 de ani, Judy Huth va trebui să răspundă la rândul ei întrebărilor ce îi vor fi adresate de avocaţii actorului, pe 15 octombrie.

În plângerea ei, formulată în decembrie 2014, Judy Huth spune că Bill Cosby a abuzat-o sexual şi spune că acea întâlnire a avut loc la două zile după ce l-a cunoscut pe actor într-un parc unde acesta turna un film. Potrivit declaraţiei sale, Cosby a invitat-o pe ea şi o prietenă de-a ei la clubul său de tenis, unde au consumat alcool împreună, iar apoi actorul le-a dus pe cele două adolescente la Playboy Mansion.

Avocaţii lui Bill Cosby spun că afirmaţiile lui Judy Huth sunt "false şi defăimătoare".

Judy Huth este una dintre cele peste 40 de femei care l-au acuzat în mod public în ultimul an pe Bill Cosby, spunând că starul TV le-a violat sau molestat sexual, după ce le-a oferit alcool sau le-a drogat fără ştirea lor.

Bill Cosby nu a fost niciodată cercetat penal. El şi-a recunoscut infidelităţile maritale, dar a negat toate acuzaţiile de agresiune sexuală ce i-au fost aduse, multe dintre ele datând de zeci de ani şi fiind fapte prescrise, atât din punct de vedere penal, cât şi civil.

Cosby, celebru pentru personajul său supranumit "America's Dad" (Tatăl Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodată acuzat sau anchetat în mod oficial referitor la vreuna dintre acuzaţiile de abuz. În 2005, actorul a ajuns la o înţelegere într-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit.

NBC şi Netflix au renunţat la o serie de proiecte cu Bill Cosby după apariţia acuzaţiilor, în luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, în cadrul căruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost, de asemenea, afectat.

Bill Cosby se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, în octombrie 2014, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici