Campanie pentru salvarea podurilor iubirii din Paris: Primăria le cere îndrăgostiţilor să înlocuiască lacătele cu selfie-uri

Primăria din Paris a lansat, luni, o campanie de presă prin care a cerut cuplurilor de îndrăgostiţi să înlocuiască lacătele fixate pe balustradele podurilor pariziene cu selfie-uri publicate pe internet.

272 afișări
Imaginea articolului Campanie pentru salvarea podurilor iubirii din Paris: Primăria le cere îndrăgostiţilor să înlocuiască lacătele cu selfie-uri

Campanie pentru salvarea podurilor iubirii din Paris: Primăria le cere îndrăgostiţilor să înlocuiască lacătele cu selfie-uri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ideea este de a propune cuplurilor alternativa selfie-urilor pentru lacăte, explicându-le că acestea din urmă sunt prea grele şi avariază podurile pariziene", a explicat Primăria din Paris pentru AFP.

Cuplurile de îndrăgostiţi vor putea să "îşi imortalizeze iubirea mai degrabă online decât pe podurile din Paris".

Autocolante au fost lipite pe podurile pariziene încă de luni, pentru a sugera îndrăgostiţilor să facă selfie-uri - fotografii de tip autoportret realizate cu telefoane mobile - şi să le publice pe un site special (lovewithoutlocks.paris.fr) sau pe Twitter, cu hashtagul #lovewithoutlocks ("iubire fără lacăte").

"Este un prim element al unui plan de acţiune global", a explicat Primăria din Paris. "Este o primă iniţiativă de comunicare pentru a explica faptul că lacătele nu sunt bune pentru patrimoniul parizian şi, în plus, ele nu reprezintă idealul pentru a simboliza iubirea", potrivit primăriei.

"Purtăm discuţii de fond cu Bâtiments de France pentru a înlocui grilajele prin instalaţii care nu permit instalarea lacătelor", a explicat municipalitatea pariziană.

"Lacătele iubirii", pe care cuplurile de îndrăgostiţi le fixează de-a lungul balustradelor podurilor pariziene, pentru a-şi sigila uniunea, aruncând apoi cheia în Sena, şi-au făcut apariţia la Paris în 2008.

O balustradă de pe celebrul Pont des Arts din Paris care s-a prăbuşit, în luna iunie, sub greutatea miilor de "lacăte ale iubirii" a cauzat evacuarea acelei pasarele pentru pietoni care traversează Sena în faţa muzeului Luvru şi oferă pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici