Cântăreţul Morrissey îşi lansează romanul de debut în luna septembrie

Cântăreţul Morrissey, care va concerta în România, pe 14 octombrie, îşi va lansa romanul de debut, un volum de ficţiune intitulat "List of the Lost", în luna septembrie, informează contactmusic.com.

83 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul Morrissey îşi lansează romanul de debut în luna septembrie

Morrissey (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Editura Penguin Books va anunţa data exactă a lansării în această săptămână. Romanul "List of the Lost" va fi iniţial disponibil în librăriile din Marea Britanie, Irlanda, Australia, India, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.

"Cartea va fi lansată în versiunea paperback (carte broşată, n.r.) în colecţia New Fiction, iar lansarea ei va avea loc la aproape doi ani după apariţia autobiografiei lui Morrissey, o carte de mare succes, care a fost publicată în octombrie 2013", se afirmă în comunicatul publicat pe site-ul oficial al cântăreţului britanic.

Morrissey, fostul solist al trupei The Smiths, a vorbit, în ianuarie 2014, despre planurile sale de a scrie un roman de ficţiune: "Am ajuns la jumătatea romanului meu. Am speranţe mari legate de el".

Nu se cunosc alte detalii despre acest proiect editorial.

Morrissey nu este un caz singular în rândul cântăreţilor care s-au aventurat în domeniul literar. Nick Cave, Leonard Cohen, Jimmy Buffett, legenda punk Richard Hell, Louise Wener - solista trupei Sleeper - şi Colin Meloy - solistul trupei The Decemberists - au devenit scriitori cu romane ce au fost deja publicate.

În vârstă de 56 de ani, Morrissey şi-a început cariera în 1977, devenind celebru odată cu fondarea trupei pop-rock The Smiths, în 1982, cu care a a lansat patru albume de studio şi câteva compilaţii, dar şi numeroase single-uri. Trupa s-a destrămat în 1987, iar membrii formaţiei au refuzat de atunci mai multe oferte de a se reuni.

Textele lui Morrissey sunt deseori deprimante, abordând teme ca dragostea, moartea, alienarea, vegetarianismul, incluzând şi o doză de umor. Referinţele din texte la idolii săi - Alain Delon, James Dean, Oscar Wilde - au adus trupei britanice mulţi fani cu educaţie universitară, care, altfel, poate nu ar fi ascultat muzică pop/rock.

Printre piesele sale celebre lansate de-a lungul anilor se numără cântece precum "Girlfriend In A Coma", "How Soon Is Now?", "First of the Gang to Die" şi "Irish Blood, English Heart".

După încheierea proiectului The Smiths, Morrissey şi-a continuat cariera solo, lansând 10 albume de studio, întrerupte de o pauză muzicală de şapte ani (1997 - 2004). Cel mai recent material discografic este "World Peace Is None of Your Business", lansat la jumătatea anului 2014.

Interpretul şi compozitorul britanic Morrissey va concerta la Sala Palatului din Bucureşti, pe 14 octombrie, în cadrul turneului său european.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici