Ce face şi cum arată acum Robert Powell, protagonistul mini-seriei "Iisus din Nazaret" - VIDEO

Robert Powell este un actor britanic de film şi televiziune, cunoscut de publicul larg datorită rolului său din mini-seria "Iisus din Nazaret", apărută în 1977.

16262 afișări
Imaginea articolului Ce face şi cum arată acum Robert Powell, protagonistul mini-seriei "Iisus din Nazaret" - VIDEO

Ce face şi cum arată acum Robert Powell, protagonistul mini-seriei "Iisus din Nazaret" (Imagine Imdb)

De asemenea, este cunoscut pentru interpretarea personajului Mark Williams în serialul dramatic "Holby City", produs de BBC One, personajului David Briggs în serialul "The Detectives/ Detectivii", alături de actorul Jasper Carrott, şi interpretarea lui Tobias 'Toby' Wren în drama ştiinţifico-fantastică "Doomwatch".

În plus, vocea distinctivă a actorului britanic l-a ajutat să fie ales să nareze diferite reclame şi documentare, în special documentare despre al doilea Război Mondial, precum "World War II in HD Colour/ Al doilea Război Mondial în culori HD", "Hitler's Bodyguard/ Bodyguardul lui Hitler", "The Story of the Third Reich/ Povestea celui de-al treilea Reich" şi "Secrets of World War II/ Secretele celui de-al doilea Război Mondial".

Rolul care l-a marcat cu adevărat pe Robert Powell a fost cel din seria "Iisus din Nazaret", realizată de Franco Zeffirelli, despre care a declarat în 2000 că a fost ceva magic.

"De la păr până la siluetă eram Iisus Hristos, a fost un moment extraordinar", declarase Powell pentru The Express.

După rolul care l-a consacrat, actorul a continuat să fie activ în industria cinematografică, dar nu a reuşit să se desprindă de imaginea care l-a marcat atât de profund.

Ultima "apariţie" a lui Robert Powell pe micile ecrane a fost în calitate de narator pentru un documentar numit "The Bible/ Biblia", apărut în 2013.

Pentru interpretarea lui Iisus în seria semnată de Zeffirelli, actorul a fost nominalizat la premiile BAFTA, la categoria cel mai bun actor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici