Cel mai mare festival dedicat Sfântului Patrick, între 15 şi 19 martie, la Bucureşti

Cel mai mare festival din România dedicat Sfântului Patrick va avea loc la Bucureşti, în perioada 15 - 19 martie, pentru a marca preşedinţia irlandeză a Consiliului Uniunii Europene, evenimentul constând într-o serie de manifestări culturale şi artistice, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

563 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare festival dedicat Sfântului Patrick, între 15 şi 19 martie, la Bucureşti

Cel mai mare festival dedicat Sfântului Patrick, între 15 şi 19 martie, la Bucureşti (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Sărbătoarea naţională a Irlandei, dedicată patronului ei spiritual Sfântul Patrick, celebrată pe 17 martie, va aduce bucureştenilor numeroase concerte de muzică irlandeză, o paradă cu care alegorice, reprezentaţii de dans specific irlandez, baluri şi recepţii oficiale.

Festivalul dedicat Sfântului Patrick 2013 va debuta pe 15 martie cu un bal de gală, ce va avea loc în cadrul hotelului JW Marriott. Invitaţi de onoare ai evenimentului vor fi soprana Felicia Filip, trupa de dans irlandez The Irish Way, formaţia de muzică tradiţional irlandeză Coras, cântăreţul Ducu Bertzi şi vocalista irlandeză Aoife Dermody.

În ziua următoare, pe 16 martie, bucureştenii se vor putea bucura de un spectacol de dans specific irlandez şi un concert cu o serie de tineri cântăreţi din Irlanda la teatrul ArCuB din Capitală.

Pe 17 martie, Calea Victoriei şi străzile Centrului Istoric vor răsuna pe ritmul cimpoaielor şi tobelor ce vor însoţi o suită de care alegorice şi trupe de dansatori irlandezi. Parada se va închide cu un concert în aer liber la care sunt invitate atât trupe irlandeze, cât şi româneşti.

"În mod surprinzător, St Patrick's Day a fost sărbătorită prima dată de către imigranţii irlandezi din America ce duceau dorul ţinuturilor natale. După mai bine de 250 de ani de la prima ediţie, St Patrick's Day a devenit cea mai mare sărbătoare a diasporei din întreaga lume, iar acum peste 80 de milioane de oameni celebrează în fiecare an Ziua Naţională a Irlandei. Deoarece St. Patrick's Day este sărbătoarea care uneşte practic toţi imigranţii din lume, a celebra această zi în România este o modalitate de a-i conecta pe cei de aici cu prietenii şi rudele care acum trăiesc în afara graniţelor", a spus David Costello, şeful adjunct al Misiunii irlandeze în România.

Partenerii oficiali ai Festivalui Saint Patrick 2013 sunt Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de proiecte culturale ArCub, Asociaţia Ireland România Network şi casa de discuri Roton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici