Celebrităţi plătite exagerat la Hollywood - GALERIE FOTO

Actorul de comedie Will Ferrell şi actorul britanic Ewan McGregor au ocupat primele două poziţii în topul celebrităţilor plătite exagerat la Hollywood, în raport cu veniturile aduse de filmele în care au jucat, potrivit unui clasament publicat de Forbes.

85 afișări
Imaginea articolului Celebrităţi plătite exagerat la Hollywood - GALERIE FOTO

Will Ferrell (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Billy Bob Thornton, Tom Cruise şi Jim Carrey s-au clasat şi ei între primii zece actori plătiţi exagerat.

Will Ferrell a ocupat prima poziţie în urma eşecului filmului său "Land of the Lost", lansat în vara lui 2009, despre care Forbes susţine că a avut costuri de producţie de 100 de milioane de dolari, dar a obţinut încasări de doar 65 de milioane de dolari pentru studioul producător (Universal Pictures).

Acest film urmează dezamăgitorului "Semi-Profesionist", lansat de Ferrell în 2008, care a o obţinut încasări de doar 43 de milioane de dolari, şi peliculei "Fraţi vitregi/ Step Brothers" din 2008, cu încasări de 128 de milioane de dolari.

Folosind o formulă care calculează salariul estimat al actorilor pentru fiecare film, incluzând vânzările de DVD-uri şi drepturile de televizare, şi prin raportarea la încasările filmului, editorii Forbes.com au ajuns la concluzia că pentru fiecare dolar plătit lui Will Ferrell, filmul său a câştigat doar 3,29 dolari.

Pentru a alcătui acest clasament, experţii au analizat topul primelor 100 de staruri de la Hollywood care au deţinut roluri principale în cel puţin trei filme ce au beneficiat de o distribuţie largă, în ultimii cinci ani.

Ewan McGregor, cunoscut pentru rolurile din "Trainspotting" şi din franciza "Star Wars", nu se află printre actorii cel mai bine plătiţi de la Hollywood şi s-a dovedit, în ultimii ani, o investiţie destul de păguboasă, pentru fiecare dolar primit filmele sale aducând încasări, în medie, de 3,75 de dolari. El se situează în top pe poziţia a doua.

Tom Cruise, unul dintre cel mai bine plătiţi actori de la Hollywood, s-a situat pe locul al şaselea, cu încasări de 7,18 dolari pentru fiecare dolar primit.

Eddie Murphy a beneficiat de salarii mari după succesul comediilor sale, precum "Profesorul trăznit". Însă cele mai recente filme ale lui, "Ţi-l prezint pe Dave" şi "Imagine That", au fost eşecuri din punct de vedere al încasărilor, actorul american clasându-se pe locul al patrulea, cu încasări de 4,43 dolari pentru fiecare dolar plătit.

Pe poziţia a treia a topului primilor zece actori plătiţi exagerat la Hollywood se află Billy Bob Thornton (4 dolari), iar locul al cincilea a revenit rapperului devenit actor Ice Cube (4,77 dolari).

Topul este completat de Drew Barrymore (7,43 dolari), pe poziţia a şaptea, Leonardo DiCaprio (8,59 dolari), pe poziţia a opta, Samuel L. Jackson (8,59 dolari), pe poziţia a noua, şi Jim Carrey (8,62 dolari), pe poziţia a zecea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici