Video Chris Squire, cofondator al trupei Yes, a murit la vârsta de 67 de ani - VIDEO

Chris Squire, basist şi membru fondator al trupei de rock progresiv Yes, a murit la vârsta de 67 de ani, sâmbătă, la doar o lună după ce a anunţat că suferă de o formă rară de leucemie, informează contactmusic.com.

478 afișări

Chris Squire şi Jon Anderson au fondat trupa Yes în 1968, la Londra, şi, deşi componenţa formaţiei s-a schimbat de-a lungul timpului, Squire a fost singurul membru constant, punându-şi amprenta pe toate albumele grupului şi susţinând concerte vreme de aproximativ 50 de ani.

În luna mai, Squire a anunţat că a fost diagnosticat cu leucemie acuta eritroblastică şi că va lipsi, în mod constant, de la concertele susţinute de trupa Yes. Pentru prima dată, formaţia Yes a concertat fără el, Billy Sherwood înlocuindu-l.

"Aceasta va fi prima dată, de la înfiinţarea trupei în 1968, când Yes va concerta fără mine. Dar eu şi ceilalţi băieţi am hotărât că Billy Sherwood va face o treabă excelentă în a acoperi părţile mele din concerte", a declarat Squire, la acea vreme.

Anunţul decesului lui Chris Squire a fost făcut printr-o declaraţie a trupei: "Cu inima grea şi cu o tristeţe de nesuportat, trebuie să vă informăm în legătură cu decesul dragului nostru prieten şi cofondator al trupei Yes, Chris Squire. Pentru întreaga existenţă a trupei Yes, Chris a fost elementul de bază şi, în atât de multe moduri, a fost legătura care a ţinut formaţia unită în toţi aceşti ani. Datorită priceperii sale de a cânta, Chris a influenţat numeroşi basişti din întreaga lume, inclusiv unii dintre cei mai cunoscuţi artişti. De asemenea, Chris a fost un fantastic compozitor, a scris şi a participat la scrierea unora dintre cele mai încântătoare melodii ale trupei Yes... În afara trupei Yes, Chris a fost un soţ iubitor pentru Scotty şi tatăl lui Carmen, Chandrika, Camille, Cameron şi Xilan. (...) Chris a fost pentru mulţi un bun prieten - inclusiv pentru noi. Dar nu a fost doar prietenul nostru, a fost, de asemenea, parte a familiei noastre şi îl vom iubi şi ne va fi dor de el mereu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici