Clubul Kulturhaus, închis pentru trei luni de Garda Financiară. Reprezentanţii clubului: Localul rămâne deschis

Clubul Kulturhaus ar urma să fie închis timp de trei luni, măsura fiind dispusă de Garda Financiară în urma unui control făcut joi noapte, când comisarii au constatat că localul nu emitea bon fiscal şi vindea băuturi alcoolice fără banderole fiscale, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX surse ANAF. Reprezentanţii clubului Kulturhaus au declarat, pentru MEDIAFAX că localul va rămâne deschis, întrucât măsura suspendării activităţii pentru trei luni, fiind contestată în instanţă.

1019 afișări
Imaginea articolului Clubul Kulturhaus, închis pentru trei luni de Garda Financiară. Reprezentanţii clubului: Localul rămâne deschis

Clubul Kulturhaus, închis pentru trei luni de Garda Financiară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Comisari din cadrul Comisariatului General au suspendat, în noaptea de joi spre vineri, pentru trei luni activitatea unui club de noapte care funcţionează pe strada Sfânta Vineri din Bucureşti, deoarece au constatat încălcarea obligativităţii legale de utilizare a caselor de marcat electronice fiscale, precum şi comercializarea de băuturi alcoolice fără banderole fiscale, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii Financiare remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, în timpul unor verificări făcute în cursul săptămânii trecute, comisarii au suspendat pentru trei luni activitatea altor trei localuri care funcţionează pe Bulevardul Decebal din Bucureşti, deoarece au constatat acelaşi tip de abateri.

Pe lângă măsurile de suspendare a activităţii comerciale, comisarii au dispus sancţionarea firmele şi cu amenzi, precum şi confiscări de bunuri şi sume în cuantum total de 97.943 de lei.

Surse din cadrul ANAF au precizat pentru MEDIAFAX că localul de pe strada Sfânta Vineri închis joi noapte este clubul Kulturhaus.

De la începutul lunii noiembrie, măsura suspendării activităţii pe o perioadă de trei luni pentru neutilizarea caselor de marcat fiscale a fost dispusă şi pentru alte cluburi din Capitală, precum Bamboo şi El Comandante Grande.

Pe de altă parte, localurile sancţionate îşi pot continua activitatea dacă proprietarii se adresează justiţiei şi contestă decizia Gărzii Financiare, au declarat pentru MEDIAFAX surse din industria de profil.

Reprezentanţii clubului bucureştean Kulturhaus au declarat vineri, pentru MEDIAFAX că localul va rămâne deschis, întrucât măsura suspendării activităţii pentru trei luni, dispusă de Garda Financiară în urma unui control, a fost contestată în instanţă.

Reprezentanţii Kulturahus au confirmat pentru MEDIAFAX că această măsură a fost dispusă în cazul acestui local, însă au negat existenţa neregulilor comunicate de Garda Financiară. Potrivit reprezentanţilor clubului, neregulile constatate de comisari în controlul de joi noapte se reduc la faptul că la două case de marcat din local au fost găsite în plus sumele de 8 şi, respectiv, 22 de lei.

Proprietarii clubului au contestat în instanţă sancţiunea dispusă de Garda Financiară, astfel că efectele acesteia sunt suspendate până la soluţionare şi localul rămâne deschis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici