Colin Firth îşi împrumută vocea ursuleţului Paddington

Actorul britanic Colin Firth va asigura vocea ursuleţului Paddington într-un film inspirat din romanele dedicate acestui îndrăgit personaj din literatura engleză pentru copii, informează bbc.co.uk.

218 afișări
Imaginea articolului Colin Firth îşi împrumută vocea ursuleţului Paddington

Colin Firth îşi împrumută vocea ursuleţului Paddington (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul, premiat cu Oscar pentru rolul din "Discursul regelui", spune că în noul său proiect va interpreta rolul îndrăgitului Paddington, un ursuleţ mare iubitor de marmeladă şi care vorbeşte limba engleză cu un uşor accent peruan.

În cărţile originale scrise de Michael Bond, ursuleţul Paddington, provenind din Peru, a fost botezat astfel după numele unei staţii de tren din Londra unde a fost găsit de familia Brown.

Rolurile soţilor Brown vor fi interpretate de actorii Hugh Bonneville şi Sally Hawkins, iar actriţa australiană Nicole Kidman va juca un personaj negativ.

Colin Firth îşi va împrumuta nu doar vocea, ci şi trăsăturile faciale, întrucât ursuleţul Paddington va fi un personaj generat cu ajutorul programelor de grafică computerizată.

"Toate celelalte personaje din film vor fi reale, jucate de actori reali", a precizat Colin Firth pentru Daily Mail.

Nicole Kidman, care va juca rolul unei femei malefice care adoră să împăieze animale sălbatice, a declarat: "Pur şi simplu a trebuit să fac acest film. Agentul meu mi-a telefonat şi mi-a spus: «Ai primit o ofertă de la Londra pentru a juca într-un film despre ursul Paddington». L-am întrebat imediat: «Ai spus ursul Paddington?». Am citit poveştile cu el când eram mică şi am crescut cu Paddington. Ştiu absolut tot despre aventurile lui".

Filmul, care îl va avea ca producător de David Heyman, unul dintre producătorii filmelor din seria "Harry Potter", va fi lansat pe marile ecrane în perioada Crăciunului din 2014.

Ursuleţul Paddington este un personaj fictiv din literatura engleză pentru copii. Primul roman care îi descrie aventurile a fost publicat pe 13 octombrie 1958 şi de atunci îndrăgitul ursuleţ a apărut în peste 20 de cărţi scrie de Michael Bond, ilustrate de Peggy Fortnum. Cărţile din seria "Paddington Bear" au fost traduse în 30 de limbi şi s-au vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici