Continuarea seriei "Liceenii", în cinematografe, din toamnă

Filmul "53 de ore şi ceva", în regia lui Adrian Popovici, o continuare a celebrei serii "Liceenii", cu Andi Vasluianu şi Claudiu Bleonţ în rolurile principale, va intra în cinematografele româneşti în perioada octombrie-noiembrie, a declarat pentru MEDIAFAX producătoarea peliculei, Cornelia Paloş.

1396 afișări
Imaginea articolului Continuarea seriei "Liceenii", în cinematografe, din toamnă

Oana Sârbu şi Ştefan Bănică Jr. în "Liceenii"

Andi Vasluianu

Filmul spune povestea mai multor tineri, cu probleme în familie sau copii de bani gata şi cu legături cu traficanţi de droguri.

Din distribuţia filmului fac parte Cristi Popa, Alexandru Potocean, Andi Vasluianu, Claudiu Bleonţ, Ioana Blaj, Crina Semciuc, Iulia Verdeş, Dana Rotaru, Diana Dumbravă şi Vlad Rădescu.

Claudiu Bleonţ

Provenit dintr-o familie care se confruntă cu greutăţi majore - tatăl decedat de puţin timp, în urma unui accident, şi mama alcoolică -, personajul principal al filmului, Alex (Cristi Popa), este nevoit să se mute într-o altă instituţie de învăţământ întrucât invidiosul profesor ajuns director în locul tatălui său susţine că rezultatele bune ale acestuia sunt datorate relaţiilor de familie. Antrenorul său de Aikido şi prieten vechi de familie, Mihai, îl sfătuieşte să se mute la facultatea unde el predă literatura.

Alex are o primă idilă cu Andreea (Ioana Blaj), despre care descoperă, ulterior, că se prostituează. Tânăra, pe care Alex o urmăreşte, este agresată în camera unei pensiuni. Alex năvăleşte înăuntru şi îl loveşte de câteva ori pe agresor, un bărbat columbian. Alertaţi de sosirea unei maşini de poliţie, pe care Alex o vede de la etajul pensiunii, tinerii fug pe fereastră. În urma lor intră alt bărbat care-l omoară pe columbian.

Poliţiştii criminalişti şi cei de la narcotice, care îl urmăreau de câteva zile pe sud-american, lucrează la elucidarea crimei şi primesc de la un poliţist corupt de la Moravuri, care supraveghea, nu tocmai întâmplător, pensiunea, fotografia unui posibil suspect - Alex. Ludo Conta, coordonatorul anchetei, îi cere şefului său un termen de 53 de ore înainte de a anunţa presa despre această crimă.

Scenariul este scris de George Şovu şi Pascal Ilie Virgil, în timp ce imaginea este semnată de Mihai Sârbuşcă.

În prezent, filmul este în postproducţie. Cornelia Paloş a declarat că pelicula nu este o continuare "tradiţională" a seriei "Liceenii". "Nu mai sunt vremurile pentru aşa ceva. Este, dacă vreţi, o continuare a ideii, dar pusă în contextul actual", a mai spus producătoarea de la Artis Film.

Seria "Liceenii", care i-a făcut celebri pe Oana Sârbu şi Ştefan Bănică Jr, a debutat în 1987. Regizat de Nicolae Corjos, "Liceenii" spune povestea de dragoste dintre Dana şi Mihai.

Seria mai cuprinde două filme, "Liceenii Rock'n'Roll", de Nicolae Corjos (1992), şi "Liceenii în alertă" (1993), de Mircea Plângău. Din distribuţia seriei au mai făcut parte, printre alţii, Tamara Buciuceanu, Ion Caramitru, Cesonia Postelnicu, Sebastian Papaiani, Iarina Demian şi Mihai Constantin.

"Ideea de a face un film despre liceenii din zilele noastre este foarte bună", a declarat pentru MEDIAFAX Oana Sârbu. "Presupun că nu are neapărat legătură cu «Liceenii» (...) Era de aşteptat un asemenea film după două decenii de la «Liceenii»", a mai spus aceasta, adăugând că speră ca producţia să fie "o realizare calitativă şi de succes".

Oana Sârbu

Pe de altă parte, Ştefan Bănică Jr. a declarat că nu poate face niciun comentariu, atât timp cât nu a văzut filmul.

Ştefan Bănică Jr.

Filmul "53 de ore şi ceva" a primit, în 2007, un credit de 800.000 de lei (189.000 de euro) din partea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici