Biletele pentru concertele Roxette şi Korn, mai scumpe din cauza aprecierii dolarului

Creşterea rapidă a dolarului în raport cu leul are efecte negative inclusiv asupra pieţei de evenimente din România, preţul biletelor pentru concerte precum cele susţinute de Roxette şi Korn urmând să fie mărit în perioada următoare, informează Emagic.

280 afișări
Imaginea articolului Biletele pentru concertele Roxette şi Korn, mai scumpe din cauza aprecierii dolarului

Creşterea dolarului afectează preţurile biletelor la concerte: show-urile Roxette şi Korn, mai scumpe (Imagine: Afp/Mediafax Foto)

Noile tendinţe de apreciere a dolarului afectează şi organizatorii de evenimente din România, care se văd nevoiţi să opereze modificări la nivelul preţului biletelor pentru a păstra bugetele manifestărilor în parametrii iniţiali. Majorarea preţurilor nu va fi aplicată imediat, organizatorii oferind şansa celor interesaţi de concerte să beneficieze de preţuri reduse pentru încă o scurtă perioadă de timp, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Unele costuri de producţie şi onorariile artiştilor sunt strict dependente de evoluţia dolarului, astfel că schimbările din ultima perioadă ne forţează să mărim şi preţul biletelor. Din păcate, această majorare nu este o opţiune a organizatorului, ci a devenit o necesitate, pentru a putea contracara efectele negative pe care aceste modificări în plan economic le au asupra pieţei de evenimente în general.

Preţurile biletelor sunt concepute de aşa manieră încât să poată susţine cheltuielile generate de organizarea unui eveniment. Or, dacă acestea din urmă cresc într-un ritm atât de alert, fără să le putem controla, suntem nevoiţi să aplicăm măsuri care să compenseze aceasta dezechilibrare a bugetului", a declarat Laura Coroianu, director general Emagic.

Compania Emagic, unul dintre principalii organizatori de evenimente în România, este prima care anunţă majorări ale preţurilor biletelor.

Aşadar, biletele pentru concertul pe care Roxette îl va susţine pe 17 mai, la Arenele Romane din Bucureşti, şi cele pentru concertul susţinut de Korn pe 3 august, la Arenele Romane, îşi vor păstra actuala valoare până pe 26 martie, apoi acestea vor creşte cu aproximativ 5-10%, mai multe informaţii urmând să fie făcute publice în curând.

Cei care vor să beneficieze de preţurile anunţate iniţial mai au la dispoziţie câteva zile în care îşi pot achiziţiona biletele din reţeaua magazinelor Diverta, dar şi online, de pe www.myticket.ro.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii companiilor Phoenix Entertainment şi D&D East Entertainment au precizat că, în momentul de faţă, nu au informaţii privind creşterea preţurilor biletelor pentru evenimentele pe care le organizează.

În schimb, reprezentanţii German Quality Entertainment şi Vreau Bilet au spus că la evenimentele anunţate de ei până în acest moment preţul biletelor va rămâne acelaşi, în ciuda creşterii dolarului în raport cu leul.

De asemenea, Sorina Burlacu, director general Events, a declarat pentru MEDIAFAX că şi compania pe care o reprezintă a fost afectată de creşterea dolarului, însă au suportat pierderile din buzunarul lor.

"Creşterea dolarului ne-a afectat foarte tare la Cirque du Soleil (companie cu sediul înregistrat în Nevada). Am anunţat show-urile când dolarul era la cursul de 3,4 lei, iar, în momentul când au avut loc spectacolele, crescuse la 3,9 lei, dar am preferat să suportăm pierderea din buzunarul nostru", a declarat Sorina Burlacu, director general Events.

La rândul său, Raluca Popescu, general manager Amphitrion, a precizat că şi compania pe care o reprezintă se gândeşte la creşterea preţurilor biletelor, întrucât costurile organizării evenimentelor sunt "extrem de mari", însă speră să nu se ajungă la această situaţie.
"Încă ne gândim, sunt tot felul de discuţii şi calcule la mijloc. Sper să nu ajungem acolo, însă este incredibil ce s-a întâmplat. Nu ne aşteptam la această evoluţie şi atât de rapidă", a declarat Raluca Popescu pentru MEDIAFAX.

Dolarul a crescut luni cu 0,95 bani, la 4,2107 lei, un nou record după cel înregistrat miercuri.

Dolarul a atins un nou maxim, de 4,2059 lei, miercuri, când cursul a înregistrat al şaselea record consecutiv, în contextul întăririi monedei americane faţă de cele mai multe valute. Joi, cursul a scăzut, declinul fiind determinat de o corecţie a cotaţiei dolarului pe pieţele externe.

Vineri, BNR a anunţat un curs pentru dolar de 4,2012 lei.

Cursurile de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici