Cum a fost recompensat un alpinist din Franţa după ce a găsit o comoară pe Mont Blanc

Un alpinist care a dat peste o comoară de smaralde, rubine şi safire îngropate de zeci de ani pe Mont Blanc din Franţa a primit jumătate din pietrele preţioase pe care le-a găsit într-o cutie, scrie BBC.

3405 afișări
Imaginea articolului Cum a fost recompensat un alpinist din Franţa după ce a găsit o comoară pe Mont Blanc

Sursa foto: profimedia

Alpinistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a descoperit pietrele preţioase în 2013.

Se crede că această cutie a aparţinut unei persoane aflate la bordul unui avion indian care s-a prăbuşit cu o jumătate de secol mai devreme.

Alpinistul a fost lăudat după ce a predat cutia poliţiei, aşa cum prevede legea franceză.

El a fost recompensat cu jumătate din trofeul format din sute de pietre preţioase, iar autoritatea locală din Chamonix a luat cealaltă jumătate, după o încercare nereuşită de a localiza familia proprietarului din India.

Pietrele preţioase au fost acum împărţite în două loturi egale, evaluate la aproximativ 150.000 de euro fiecare, a declarat primarul din Chamonix, Eric Fournier.

El l-a lăudat pe alpinist pentru "integritatea" de care a dat dovadă în predarea descoperirii sale la poliţie.

Două avioane Air India s-au prăbuşit pe Mont Blanc, primul în 1950, provocând moartea a 48 de persoane. În 1966, un al doilea zbor operat de compania naţională indiană a lovit muntele, cu 117 persoane la bord.

Oficialii cred că pietrele preţioase provin probabil din zborul din 1966, care se afla pe ruta Mumbai - New York când s-a prăbuşit.

De atunci, pe munte au fost găsite rămăşiţe umane, precum şi bagaje aparţinând celor aflaţi la bord.

În 2012, a fost găsită o geantă cu corespondenţă diplomatică din India. Geanta conţinea ziare, calendare şi o scrisoare personală din 1966.

Fizicianul Homi J. Bhabha, cunoscut drept "părintele" programului nuclear indian, s-a numărat printre cei care au pierit în accidentul din 1966.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici