Debbie Reynolds va lipsi de la gala Oscarurilor onorifice, deoarece a fost operată recent

Debbie Reynolds va lipsi de la gala Oscarurilor onorifice - Governors Awards, care va avea loc sâmbătă seară, la Los Angeles, deoarece, recent, a suferit o operaţie chirurgicală, iar perioada de convalescenţă va fi una lungă, informează contactmusic.com.

142 afișări
Imaginea articolului Debbie Reynolds va lipsi de la gala Oscarurilor onorifice, deoarece a fost operată recent

Debbie Reynolds va lipsi de la gala Oscarurilor onorifice, deoarece a fost operată recent (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

În luna august, Academia de film americană a anunţat că Debbie Reynolds se numără printre câştigătorii Oscarurilor onorifice pe 2016, urmând să primească Jean Hersholt Humanitarian Award, pentru activităţile sale caritabile.

Însă actriţa în vârstă de 83de ani nu va putea să-şi primească personal premiul, pentru că "este într-o lungă perioadă de convalescenţă neaşteptată, după o operaţie chirurgicală recentă". Actriţa nu a oferit alte detalii despre problemele sale medicale, dar s-a arătat întristată pentru că nu va fi prezentă la gala de sâmbătă seară, potrivit unui comunicat de presă.

Premiul îi va fi înmânat nepoatei sale, actriţa Billie Catherine Lourd.

Debbie Reynolds, care a devenit celebră cu rolul din "Cântând în ploaie/ Singin' in the Rain" (1952), a susţinut numeroase campanii de strângeri de fonduri şi de conştientizare în rândul populaţiei a problemelor cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu maladii mintale şi este membru fondator al fundaţiei de caritate Thalians. A fost nominalizată la Oscar cu rolul din filmul "Indestructibila Molly Brown/ The Unsinkable Molly Brown" (1964).

Debbie Reynolds este mama unei alte actriţe celebre, Carrie Fisher, care joacă rolul prinţesei Leia din franciza "Războiul stelelor/ Star Wars".

Gala Governors Awards, un preambul al ceremoniei Oscarurilor din 2016, programată pe 28 februarie, va avea loc sâmbătă seară, la Ray Dolby Ballroom din Hollywood & Highland Center din Los Angeles.

Regizorul Spike Lee şi actriţa Gena Rowlands vor fi şi ei recompensaţi cu premii Oscar onorifice, pentru contribuţia lor la dezvoltarea cinematografiei.

Spike Lee, în vârstă de 58 de ani, s-a remarcat în domeniul cinematografiei independente, graţie unor filme precum "Pizzeria lui Sal/ Do The Right Thing" (1989) şi lungmetrajul biografic "Malcolm X" (1992). A fost de două ori nominalizat la Oscar - în 1990, pentru scenariul original al filmului "Do The Right Thing", şi în 1998, pentru documentarul "4 Little Girls". Regizorul afro-american este şi o voce proeminentă a comunităţii americane de culoare, explorând adeseori în filmele sale relaţiile interrasiale.

Gena Rowlands, în vârstă de 85 de ani, are o carieră care se întinde pe durata a aproape şapte decenii şi o filmografie bogată, de peste 40 de lungmetraje, în rândul cărora se remarcă filme precum "O femeie dominată/ A Woman Under the Influence" (1974) şi "Gloria" (1980) - ambele regizate de soţul ei, John Cassavetes, şi care i-au adus nominalizări la Oscar.

Printre laureaţii din anii trecuţi ai Honorary Awards se află actori precum Steve Martin, Lauren Bacall şi Robert Redford, iar o serie de actori celebri de la Hollywood implicaţi în acţiuni filantropice, precum Angelina Jolie, Elizabeth Taylor şi Oprah Winfrey, au fost recompensaţi cu Jean Hersholt Humanitarian Award.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici