Descoperirea făcută de o fetiţă a pornit o investigaţie într-un lac din Suedia. Iniţial au crezut că este ceva obişnuit | FOTO

O fetiţă de opt ani a găsit o sabie ce datează dinainte de era vikingilor, în timp ce înota într-un lac din Suedia, informează BBC.

28660 afișări
Imaginea articolului Descoperirea făcută de o fetiţă a pornit o investigaţie într-un lac din Suedia. Iniţial au crezut că este ceva obişnuit | FOTO

Sursa foto: Wikimedia Commons

Saga Vanecek a găsit sabia în lacul Vidöstern, când era în vacanţă cu familia în Jönköping. Iniţial s-a presupus că este veche de 1.000 de ani, dar experţii de la un muzeu local cred că are aproximativ 1.500 de ani.

„Am simţit ceva în apă şi am luat-o. M-am dus la tatăl meu şi i-am spus că arată ca o sabie”, a spus Saga. Tatăl ei a declarat pentru website-ul The Local că iniţial a crezut că este un băţ obişnuit sau o cracă. Apoi a rugat un prieten să arunce o privire şi a descoperit că este antică.

Muzeul local a spus că sabia s-a menţinut foarte bine. Descoperirea Sagăi a dat drumul cercetărilor prin lac, unde s-a mai găsit o broşă din secolul al treilea.

Muzeul din Jönköping spune că investigaţiile lacului nu s-au terminat încă şi că probabil vor mai găsi şi alte obiecte antice.

Sursa foto: BBC
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici