Desenul lui Leonardo da Vinci, descoperit recent, nu va putea fi vândut în afara Franţei

Autorităţile franceze au refuzat să elibereze certificatul de export pentru desenul original executat de Leonardo da Vinci, astfel încât aceasta va rămâne în Franţa.

2373 afișări
Imaginea articolului Desenul lui Leonardo da Vinci, descoperit recent, nu va putea fi vândut în afara Franţei

Desenul lui Leonardo da Vinci, descoperit recent, nu va putea fi vândut în afara Franţei (Imagine: lefigaro.fr)

Conform lefigaro.fr, în luna martie a acestui an, un cetăţean francez a oferit unei case de licitaţii, spre vânzare, un desen care se afla în proprietatea familiei sale. Expertiza lucrării a dovedit că este vorba despre un desen original executat de Leonardo da Vinci, lucrare a cărei valoare a fost estimată la 15 milioane de euro.

Pentru a vinde desenul atribuit maestrului Renaşterii, casa de licitaţii a solicitat, recent, o autorizaţie de export, dar autorităţile franceze cu atribuţii în domeniul patrimoniului naţional au refuzat să elibereze documentul. Astfel, oricine va fi cumpărătorul lucrării, desenul lui Leonardo va rămâne în Franţa.

Desenul reprezintă martiriul Sfântului Sebastian şi ar putea intra în colecţiile muzeului Luvru, dacă va fi achiziţionat de statul francez. Conform legii, statul are la dispoziţie trei ani pentru a face o ofertă în acest sens, timp în care poate solicita sprijinul unui mecena pentru achiziţia lucrării, sau poate organiza o subscripţie publică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici