Documentarul "O zi din viaţa lui Nick Cave", proiectat în competiţia Bucureşti IFF

Documentarul "O zi din viaţa lui Nick Cave/ 20.000 Days on Earth", dublu premiat la Sundance 2014 pentru regie şi montaj, va fi prezentat în premieră în Capitală, la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), alăturându-se astfel celor nouă titluri din competiţie.

122 afișări
Imaginea articolului Documentarul "O zi din viaţa lui Nick Cave", proiectat în competiţia Bucureşti IFF

Nick Cave (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, directorul de imagine italian Luca Bigazzi, cel care a filmat toate peliculele lui Paolo Sorrentino începând de la "Le conseguenze dell'amore", va fi prezent la proiecţia extraordinară "La Grande Bellezza", proaspăt câştigător al premiului Oscar pe 2014 pentru cel mai bun film străin, la gala de deschidere a celei de-a 10-a ediţii a BIFF.

De asemenea, pe 27 martie, Luca Bigazzi va susţine un masterclass de imagine la UNATC Bucureşti.

Pe lista invitaţilor de marcă ai festivalului se află şi regizorul Sebastian Lelio, care va prezenta filmul său "Gloria", premiat la Festivalul de la Berlin 2013, şi Brontis Jodorowski, fiul cel mare al celebrului Alejandro Jodorowski, care va prezenta proiecţia specială "La danza de la realidad", primul film regizat de tatăl său după o pauză de 23 de ani.

Juriul celei de-a zecea ediţii a Bucureşti IFF este format din Elena Christodoulidou, preşedinte al SEE (Sud-Est Cinema Network), Stephen Locke, membru FIPRESCI şi fost selecţioner al Festivalului de la Berlin, Antonis Papadopoulos, director artistic al Festivalului de Scurtmetraj de la Drama, şi regizorii Miroslav Momcilovic (Serbia), Iulia Rugină, dublu premiată la ediţia de anul trecut, şi Constantin Popescu, dublu premiat la ediţia din 2010 a evenimentului.

Pentru al patrulea an consecutiv, festivalul va avea şi un juriu al criticii, compus de această dată din Ileana Bîrsan, Cristi Luca şi Cristi Mărculescu.

La această ediţie aniversară va exista, în premieră, şi un juriu de tineri cinefili, format din Teona Galgoţiu, Matei Gaginsky şi Marc Solomon.

Totodată, în urma unor negocieri intense, celor nouă filme deja anunţate li s-a alăturat un al zecelea, "O zi din viaţa lui Nick Cave/ 20.000 Days on Earth", regizat de Iain Forsyth şi Jane Pollard şi coscris de Cave, dublu premiat la Sundance 2014 pentru regie şi montaj şi prezentat la Bucureşti în premieră absolută.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti va avea loc în perioada 26 martie - 2 aprilie, la Cinema Studio, NCRR - Studioul "Horia Bernea", Sala "Elvira Popescu" şi Institutul Cervantes.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este organizat de Fundaţia Charta şi se desfăşoară cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român (ICR), al Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), sub patronajul principelui Radu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici