Dr. Dre îşi lansează vineri ultimul album de studio din carieră

Rapperul american Dr. Dre îşi va lansa, vineri, ultimul album de studio din carieră, după o pauză de 16 ani de la apariţia pe piaţă a precedentului material discografic al său, informează fr.news.yahoo.com.

382 afișări
Imaginea articolului Dr. Dre îşi lansează vineri ultimul album de studio din carieră

Dr. Dre (Foto: AFP)

Noul album, intitulat "Compton: A Soundtrack by Dr. Dre", va fi disponibil în magazine începând de vineri, cu exact o săptămână înainte de lansarea în cinematografele nord-americane a "N.W.A. - Straight Outta Compton", un film ce prezintă debutul din 1986 al grupului de rapperi N.W.A. din Compton, o periferie a oraşului Los Angeles.

Înfiinţat de Eazy-E, acest grup de gangsta-rap i-a inclus pe Dr. Dre, DJ Yella şi, ceva mai târziu, pe Ice Cube.

În timpul filmărilor de la un trailer pentru acest lungmetraj a avut loc o dispută, pe 30 de ianuarie, în care a fost implicat fostul rapper Marion "Suge" Knight. Acesta a fost acuzat de crimă, tentativă de crimă şi fugă de la locul accidentului, după ce a lovit cu automobilul două persoane, iar una dintre ele a decedat.

Dr. Dre a devenit unul dintre cei mai bogaţi muzicieni din lume după ce a vândut Beats Electronics - compania de echipamente audio pe care a înfiinţat-o cu producătorul muzical Jimmy Iovine - către grupul Apple contra sumei de 3 miliarde de dolari. Rapperul, care are o avere de 700 milioane de dolari potrivit revistei Forbes, continuă să colaboreze cu Apple.

De altfel, noul său album poate fi pre-comandat de pe serviciul iTunes al grupului Apple, care a dezvăluit faptul că materialul discografic conţine colaborări ale lui Dr. Dre cu protejatul său Eminem, Ice Cube, dar şi cu Kendrick Lamar şi Snoop Dogg, veritabili "stâlpi" ai rap-ului din Los Angeles.

Dr. Dre, al cărui nume real este Andre Romelle Young, spune că a început să înregistreze albumul în timpul filmărilor de la pelicula "N.W.A. - Straight Outta Compton". De asemenea, rapperul american a precizat pe Twitter că acesta va fi ultimul său album, pe care îl consideră "marele final".

Dr. Dre, care a avut o influenţă covârşitoare asupra muzicii hip-hop, prin intermediul celebrului album de debut al grupului N.W.A., intitulat "Straight Outta Compton" (1998) şi prin albumul lui solo de debut "The Chronic" (1992), nu a mai lansat un LP din 1999 - al cărui titlu a fost "2001". Lansarea celui de-al treilea album de studio al său a fost amânată în mod constant în ultimii 16 ani.

Dr. Dre a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bogaţi rapperi din lume din 2014, după ce brandul său, Beats Electronics, a fost cumpărat de grupul Apple cu 3 miliarde de dolari la începutul anului trecut. Dr. Dre, căruia i se spune "The Doctor", a lucrat cu cei mai importanţi artişti rap, precum Eminem, Snoop Dogg, Sean Combs, şi a lansat stilurile gangsta rap şi G-Funk pe coasta de vest din Statele Unite. Rapperul a câştigat şase premii Grammy şi a fost primul artist hip-hop recompensat cu titlul de producătorul anului la gala Grammy Awards din 2001.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici