Familia Obama şi-a luat un al doilea căţel - VIDEO

Preşedintele american Barack Obama a urmat un sfat atribuit predecesorului său îndepărtat Harry Truman - "Dacă vreţi un prieten la Washington, luaţi-vă un câine" - şi a primit-o, luni, la Casa Albă pe căţeluşa Sunny, noul prieten canin al familiei sale.

290 afișări
Imaginea articolului Familia Obama şi-a luat un al doilea căţel - VIDEO

Familia Obama şi-a luat un al doilea căţel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bo, un câine de apă portughez, a venit să locuiască cu familia Obama la puţin timp după ce aceasta s-a mutat în reşedinţa preşedinţilor americani, în 2009, concretizând astfel o promisiune făcută de Barack Obama fiicelor sale în seara alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2008.

Însă lui Bo, un mascul, îi lipsea compania, a afirmat purtătoarea de cuvânt a primei doamne a ţării, Michelle Obama, pe site-ul Casei Albe.

Noua sosită, Sunny, o femelă de un an, un exemplar din aceeaşi rasă ca şi Bo, "este o soră mai mică perfectă: este plină de energie şi de afecţiune", a adăugat aceeaşi purtătoare de cuvânt, Hannah August.

Potrivit aceleiaşi surse, familia Obama i-a pus numele Sunny ("optimista", "fericita"), "datorită personalităţii ei vesele".

Preşedinţia americană a însoţit acest anunţ cu mai multe fotografii pe diversele sale canale de comunicare şi pe reţelele de socializare, dar şi cu o înregistrare video cu cei doi căţei care se jucau pe peluza de la Casa Albă.

Atunci când Bo a ajuns la Casa Albă, familia Obama a explicat că a ales un câine de apă portughez pentru că fiica lor cea mică, Sasha, în vârstă de 12 ani, suferă de alergii, iar părul acestei rase canine rare nu provoacă crize alergice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici