Ferrari World, cel mai mare parc de distracţii acoperit din lume, a fost inaugurat la Abu Dhabi - GALERIE FOTO

Ferrari World, cel mai mare parc tematic acoperit din lume, a fost inaugurat, joi, pe insula Yas din oraşul Abu Dhabi, ce găzduieşte deja un circuit de Formula 1.

708 afișări
Imaginea articolului Ferrari World, cel mai mare parc de distracţii acoperit din lume, a fost inaugurat la Abu Dhabi - GALERIE FOTO

Ferrari World, cel mai mare parc de distracţii acoperit din lume, a fost inaugurat la Abu Dhabi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parcul de distracţii, primul având ca temă Ferrari, se întinde pe o suprafaţă de 86.000 metri pătraţi sub un imens dom roşu cu imaginea "Căluţului Cabrat" al mărcii italiene.

Parcul a fost construit în apropierea Yas Marina Circuit, unde pe 12 noiembrie se va desfăşura ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, şi face parte dintr-un program de dezvoltare a insulei, care se ridică la cifra de 40 de miliarde de dolari şi care cuprinde şi circuitul de F1.

"Parcul a fost conceput pentru a găzdui până la 10.000 de persoane în acelaşi timp, în diferitele puncte de atracţie şi în restaurante", a declarat Claus Frimand, director general al parcului.

Printre atracţiile parcului se numără un montagne-russe, numit Formula Rossa, despre care organizatorii spun că este cel mai rapid din lume, cu viteze ce pot atinge 240 km/h în 4,9 secunde, şi recrează senzaţiile din timpul unei curse de F1, un alt montagne-russe cu două şine paralele, foarte apropiate, care le vor permite vizitatorilor să ia parte la o întrecere, o replică la mici dimensiuni a fabricii Ferrari, un motor V12 foarte mare, al cărui interior poate fi vizitat, sate italiene recreate, dar şi mici replici ale unor atracţii turistice precum Turnul din Pisa sau Colosseum-ul din Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici