Filmele "God's Own Country", cu Alec Secăreanu, şi "Lady Macbeth",marile câştigătoare la BIFA Awards | VIDEO

Lungmetrajele "God's Own Country", de Francis Lee, cu actorul român Alec Secăreanu, şi "Lady Macbeth", de William Oldroyd, au dominat gala British Independent Film Awards (BIFA) 2017, informează hollywoodreporter.com.

575 afișări
Imaginea articolului Filmele "God's Own Country", cu Alec Secăreanu, şi "Lady Macbeth",marile câştigătoare la BIFA Awards | VIDEO

Filmele "God's Own Country", cu Alec Secăreanu, şi "Lady Macbeth",marile câştigătoare la BIFA Awards

Astfel, lungmetrajul cu tematică gay "God's Own Country", de Francis Lee, a primit marele premiu al galei, cel pentru cel mai bun film independent britanic, precum şi trofeele pentru cel mai bun actor (Josh O'Connor), cel mai bun scenarist debutant (Francis Lee) şi cel mai bun sunet.

"Tărâmul binecuvântat/ God's Own Country" prezintă povestea de dragoste dintre un fermier britanic şi un migrant român, interpretat de Alec Secăreanu. Filmul a primit premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul Sundance 2017, dar şi premiul special al juriului la Festivalul Transilvania (TIFF), anul acesta.

"Lady Macbeth", de William Oldroyd, a câştigat premiile pentru cea mai bună imagine, cele mai bune costume, cel mai bun scenariu (Alice Birch), cea mai bună actriţă (Florence Pugh) şi cel mai bun debut (Naomi Ackie).

La aceeaşi gală au mai primit premii filme precum "The Death of Stalin" (cel mai bun actor în rol secundar - Simon Russell Beale, cea mai bună scenografie, cel mai bun machiaj şi cea mai bună distribuţie), dar şi "I Am Not a Witch", premiat la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun regizor debutant". Rungano Nyoni devine astfel al doilea regizor din istoria galei BIFA care primeşte ambele premii, după Anton Corbijn, pentru "Control", în 2007.

De asemenea, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a revenit Patriciei Clarkson, pentru partitura din "The Party", de Sally Potter, iar trofeul pentru cel mai bun film internaţional i-a fost atribuit peliculei "Get Out", de Jordan Peele.

The Richard Harris Award pentru contribuţia la dezvoltarea cinematografiei britanice i-a fost decernat anul acesta actriţei Vanessa Redgrave.

Gala BIFA celebrează filmele britanice realizate cu bugete de producţie mai mici de 20 de milioane de lire sterline.

Cea de-a 20-a ediţie a galei BIFA a avut loc duminică seară, la Old Billingsgate Market din Londra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici