Filmul "Live", de Vlad Păunescu, are premiera în cinematografele româneşti pe 15 mai - VIDEO

Filmul "Live", debutul în regie al producătorului Vlad Păunescu, despre o prezentatoare TV de succes, gazda unei emisiuni de investigaţii, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 15 mai.

1423 afișări
Imaginea articolului Filmul "Live", de Vlad Păunescu, are premiera în cinematografele româneşti pe 15 mai - VIDEO

Filmul "Live", de Vlad Păunescu, are premiera în cinematografele româneşti pe 15 mai

Pelicula îi are în distribuţie pe actorii Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleonţ şi Andrei Huţuleac, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Lungmetrajul "Live", o producţie Castel Film, spune povestea Emei, interpretată de Rodica Lazăr, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigaţii. Succesul ei depinde major de rating, iar Ema este dispusă să îşi pună la bătaie sănătatea, dar şi toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce, însă, în mijlocul unui scandal de proporţii care îi va schimba dramatic viaţa. Ema va fi prinsă în strânsoarea unei uriaşe şi periculoase maşinării care demască cele mai controversate personaje politice ale momentului.

Scenariul este semnat de Vlad Păunescu şi Mihai Mănescu, director de imagine este Adrian Silişteanu, scenografia a fost realizată de Călin Papură, costumele au fost create de Oana Păunescu, montajul este semnat de Dan Nanoveanu, iar muzica, de Petru Mărgineanu.

Vlad Păunescu este CEO şi proprietar al studiourilor Castel Film, dar şi producător şi director de imagine. De numele lui Vlad Păunescu se leagă peste 120 de filme româneşti şi străine, precum: "Seven Seconds" (regia Simon Fellows), "Borat" (regia Larry Charles), "Cold Mountain" (regia Anthony Minghella), "Damen tango" (regia Dinu Tănase), "Legiunea străină" (regia Mircea Daneliuc), "Train de vie" (regia Radu Mihăileanu). Vlad Păunescu a semnat imaginea pentru 17 lungmetraje româneşti importante, premiate la festivalurile de film de la Manila, Moscova, Berlin, Toronto, printre care se numără peliculele lui Dan Piţa "Concurs" şi "Faleze de nisip".

Rodica Lazăr, actriţă a Teatrului Bulandra din Bucureşti, este cunoscută publicului din România pentru colaborări cu regizori importanţi de teatru, precum Alexandru Darie, Andrei Şerban, Yury Kordonsky. Prima întâlnire importantă cu filmul a avut-o în 2002, cu regizorul Costa-Gavras, în lungmetrajul "Amen". De atunci, ea a putut fi văzută în pelicule precum "Moartea domnului Lăzărescu" (regia Cristi Puiu), "Tinereţe fără tinereţe" (regia Francis Ford Coppola), "Principii de viaţă" (regia Constantin Popescu Jr.). Rodica Lazăr poate fi văzută anul acesta şi în scurtmetrajul "Ramona" (regia Andrei Creţulescu), recent selectat la Festivalul de la Cannes în secţiunea Semaine de la Critique.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici