"Fly Me to the Moon": Cântăreţul canadian Garou revine în concert, la Bucureşti, pe 31 octombrie - FOTO

Garou, cel mai iubit cantăreţ canadian revine în România, dupa succesul concertului pe care l-a sustinut în primăvara anului trecut în capitală, în cadrul unui nou concert programat pe 31 octombrie, de la 19.30, la Sala Palatului din Bucureşti, ca parte a turneului său mondial 2016–2017.

1030 afișări
Imaginea articolului "Fly Me to the Moon": Cântăreţul canadian Garou revine în concert, la Bucureşti, pe 31 octombrie - FOTO

"Fly Me to the Moon": Cântăreţul canadian Garou revine în concert, la Bucureşti, pe 31 octombrie - FOTO

Garou înscrie din nou Bucureştiul pe harta muzicală a lumii. Pe 31 octombrie, chiar în seară de Halloween, cântăreţul al cărui nume de scenă înseamnă chiar vârcolac, Garou îşi da întâlnire cu fanii săi din România la Sala Palatului, de la 19.30, pentru o altă seară magică petrecută în compania muzicii sale.

Concertul de la Bucureşti, "Fly Me to the Moon", face parte din turneul mondial 2016 – 2017 al cântăreţului de origine canadiană.

Cântăreţ, compozitor, actor şi instrumentist talentat (cântă la chitară, trompetă, pian, orgă şi armonică), Garou a cucerit publicul de la prima întâlnire nu numai prin muzică, ci şi prin prezenţa sa pe scenă, o combinaţie sexy între sensibilitatea interpretării sale şi virilitatea înfăţişării, la care se adaugă inconfundabilul sau timbru gutural. Acestea au fost unele dintre ”ingredientele” succesului lui Garou din Tahiti, Monreal, New York şi până la Bucureşti, Kiev şi Moscova.

Suma calităţilor de entertainer ale lui Garou este însă mult mai mare şi greu de surprins în cuvinte, dar talentul lui natural este incontestabil acela de a face oamenii fericiţi cu muzică sa. Cântăreţul canadian şi-a exersat acest talent pe străzile oraşului sau natal, noaptea, când, înconjurat de prietenii săi cânta până era alungat de poliţie sau în spectacolele ad-hoc de la staţiile de metrou.

„Ca artist, eşti în legătură constanţa cu copilul din tine, cu acea stare de fascinaţie pe care o simt aceştia când descoperă lumea. Este vorba despre acea fascinaţie care îi face pe oameni să iubească viaţă. Asta este şi motivul pentru care îmi place să cant”, mărturiseşte Garou.

Cântăreţul cu milioane de albume vândute în lumea întreagă şi răsplătit cu discuri de platină pe lângă admiraţia fanilor de pe mai multe continente recunoaşte că cel mai bine se simte când se află pe scenă, într-o interacţiune profundă şi caldă cu publicul său. „Adevărată muzică vine dinlăuntrul artistului, din experienţă reală de viaţă”, crede Garou cu atâta tărie încât a şi refuzat primul contract din carieră să oferit de Sony pentru motivul că nu se simţea suficient de pregătit.

Însă cântăreţul canadian care a cules struguri, a cărat mobilă şi a fost agent de vânzări înainte de a seduce milioane de oameni cu muzică şi prezenţa sa pe scenă, a acumulat o experienţă de viaţă care îi permite să fie un artist fără complexe. Garou nu s-a sfiit niciodată să-şi împărtăşească viziunea personală asupra muzicii, astfel că albumele şi show-urile sale sunt o combinaţie eclectică de stiluri, unite toate de viziunea sa atât de personală.

Cunoscut pentru celebrul rol al lui Quasimodo din drama muzicală „Notre Dame de Paris”, Garou îşi aminteşte episodul în care Luc Plamondon l-a văzut într-un spectacol şi s-a gândit că ar fi interpretul perfect pentru cocoşatul de la Notre Dame. „Luc este un adevărat vizionar”, spune Garou. „Încă nu înţeleg cum a crezut că pot da viaţă tristeţii lui Quasimodo, când eu cântăm despre bucurie şi fericire. Este dincolo de înţelegerea mea!” ”Belle”, una dintre piesele celebre ale acestei drame muzicale interpretate de Garou, a fost votată cel mai bun cântec din ultimii 50 de ani de către publicul francez.

Garou a lansat nouă albume de studio, unul live şi o colecţie de hituri, atât în franceză, cât şi în engleză, a devenit o revelaţie artistică odată cu interpretarea lui Quasimodo în faţă a milioane de oameni din toată Europa şi America, în drama muzicală "Notre Dame de Paris", a obţinut trei discuri de platină pentru vânzările albumelor sale, premii muzicale şi a câştigat popularitate odată cu prezenţa melodiilor sale în topul celor mai iubite piese, în Canada şi Franţa.

Garou a primit invitaţia de a cânta alături de Celine Dion într-un duet la Montreal, la concertul pe care artista l-a susţinut în noaptea de trecere în mileniul al treilea. Tot acolo, acesta s-a întâlnit într-un dialog muzical şi cu Bryan Adams.

Pe numele sau adevărat Pierre Garand, Garou, în vârstă de 43 de ani, a crescut într-o familie de mari iubitori de muzică. Pe când avea 3 ani, tatăl sau i-a pus prima dată chitară în mâna şi, după doar câţiva ani, cânta foarte bine nu numai la chitară, ci şi la pian, orgă şi trompetă. Apoi, Garou a fost exmatriculat de la liceu unde studia trompetă, pentru că nu se supunea regulilor şi comenta toate tehnicile şi acţiunile din programa şcolară.

În timpul liceului, a cântat la chitară în trupa The Windows and Doors, imitându-l şi aducându-i un tribut unuia dintre idolii săi, Paul McCartney. În 1991, după liceu, Garou a fost trompetist în trupa militară a Forţelor Armate Canadiene. Un artist cu abilităţi muzicale remarcabile, însă un rebel incorigibil, Garou şi-a câştigat o perioada existenţa din mutat mobilier, locuri de muncă la metroul din Montreal, cules de struguri şi vânzări la un magazin de haine.

La 23 de ani, a înfiinţat trupa Untouchables. Ascultăndu-l, creatorul dramei muzicale "Notre-Dame de Paris", Luc Plamondon, prezent întâmplător în public, s-a hotărât să-i ofere lui Garou rolul personajului principal Quasimodo. Pentru interpretarea să, a câştigat premiul pentru cel mai bun cântăreţ din Quebec, premiul "Victoire de la Musique", în Franţa, premiul pentru muzică la World Music Awards şi a fost numit revelaţia anului 1999, iar melodia "Belle" a fost votată de publicul francofon cea mai bună piesă a ultimilor 50 de ani.

Albumul "Seul", lansat în 2001, a înregistrat un record de vânzări, peste 2 milioane de copii vândute în Europa, şi i-a adus lui Garou trei discuri de platină în Canada, multe premii pentru cel mai bun artist, cel mai popular cântăreţ, cel mai bun material discografic şi unul dintre cel mai bine vândute albume din toate timpurile în Franţa. În 2010, Garou a fost invitat să interpreteze o piesă a lui Jean-Pierre Ferland, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver.

Din nou în România, pe 31 octombrie, chiar în seara de Halloween, Garrou pregăteşte o altă noapte magică pentru fanii din România, în care atât artistul cât şi publicul îşi vor dori să spună doar "Fly Me to the Moon".

Biletele cu preţuri de 350 lei - Golden VIP, VIP-320 lei, Categoria 1-260 lei, Categoria 2-200 lei, Categoria 3-130 lei şi Categoria 4-100 lei pot fi procurate de pe www.vreaubilet.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici