FOTO | Kim Wall a fost MUTILATĂ ca să nu poată fi identificată. MISTERUL dispariţiei jurnalistei

Un cadavru fără cap şi fără membre, descoperit în apele Danemarcei, a fost deliberat mutilat, anunţă poliţia din Copenhaga. Potrivit oficialilor, este prematur să se ştie dacă trupul neînsufleţit îi aparţine sau nu jurnalistei suedeze Kim Wall.

19894 afișări
Imaginea articolului FOTO | Kim Wall a fost MUTILATĂ ca să nu poată fi identificată. MISTERUL dispariţiei jurnalistei

Jurnalista Kim Wall, MUTILATĂ ca să nu poată fi identificată (Imagine: The Local)

Jurnalista a fost văzută ultima oară în viaţă în 10 august, când a plecat într-o excursie cu submarinul inventatorului danez Peter Madsen, transmite BBC.

Iniţial inventatorul a susţinut că a lăsat-o pe tânără în siguranţă la mal, în seara zilei de 10 august, pe insula Refshaleoen, în apropiere de Copenhaga. Ulterior Peter Madsen a recunoscut că a "îngropat-o" în mare, după ce Kim Wall a suferit un accident mortal la bordul submarinului. 

În 11 august, au fost demarate operaţiunile de căutare a submarinului Nautilus care dispăruse în strâmtoarea Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, cu două persoane la bord. Poliţia daneză considera că submarinul a fost scufundat în mod deliberat de Madsen, care a fost salvat înainte de a fi arestat.

Inventatorul danez a fost acuzat de omucidere involuntară prin neglijenţă. El a declarat "poliţiei şi în faţa instaţei că la bordul submarinului său s-a produs un accident care a dus la moatea lui Kim Wall, pe care a aruncat-o apoi în apă, într-o zonă deocamdată neidentificată din Golful Koge", a precizat poliţia Copenhaga, într-un comunicat. 

Torsul a fost găsit luni, în mlaştini, în largul insulei daneze Amager, din apropiere de Copenhaga. Trupul a fost trimis pentru analiza ADN, dar rezultatele nu vor fi disponibile mai devreme de joi dimineaţă.

"Situaţia actuală este că există un trup, iar braţele, picioarele şi capul au fost îndepărtate deliberat, prin tăiere", a declarat Jensen de la poliţia din Copenhaga.

"Lungimea torsului nu are nimic care să indice că nu este Kim Wall, dar nu ştim încă", a mai spus oficialul. 

Scafandrii continuă să în caute apele din apropierea locului unde a fost descoperit torsul, dar până acum nu s-au găsit alte rămăşiţe.

Kim Wall, în vârstă de 30 de ani, a fost jurnalist independent, absolvent al Universităţii de Jurnalism Columbia. A stat la New York şi Beijing şi a scris pentru The Guardian şi The New York Times. Jurnalista se afla la bordul submarinului Nautilus pentru a scrie un reportaj. 

Peter Madsen neagă că ar fi responsabil de mutilarea trupului jurnalistei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici