FOTO Ziua Drepturilor Copilului, în culori. Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria sunt iluminate vineri în albastru, cu această ocazie

  • Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria sunt iluminate vineri în albastru.
  • Cele două instituţii se alătură astfel altor zeci de clădiri emblematice din lume care vor marca în acest fel Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.
197 afișări
Imaginea articolului FOTO Ziua Drepturilor Copilului, în culori. Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria sunt iluminate vineri în albastru, cu această ocazie

În 20 noiembrie întreaga lume sărbătoreşte, la iniţiativa UNICEF, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, zi ce marchează adoptarea Convenţiei cu privire la drepturile copilului.

„UNICEF celebrează pe 20 noiembrie Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului la nivel global. Este o zi de acţiune pentru copii, susţinută de către copii, o zi distractivă, dar cu un mesaj serios. Anul acesta, când aniversăm 31 de ani de la adoptarea Convenţiei, pandemia de COVID-19 a provocat o criză a drepturilor copilului. Urmările pandemiei sunt imediate şi, dacă nu sunt rezolvate, pot afecta viitorul a milioane de copii”, se arată într-un comunicat al UNICEF.

Parlamentul European din Bruxelles, Shanghai Tower din China, Panthéonul în Franţa, Acropole în Atena, Palatul Păcii din Haga, Rashtrapati Bhavan - Reşedinţa Prezidenţială din India, Petra în Iordania, Frida Kahlo House în Mexico, Moscheea Al Noor în Christchurch (Noua Zeelandă), Canalul Panama, Monumentul pentru Renaşterea Africană din Senegal şi podurile de pe Bosfor din Turcia sunt doar o parte dintre clădirile care se colorează vineri în albastru.

Alături de Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, în România va mai fi iluminat în albastru şi Castelul Bran.

De asemenea, tot în contextul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, UNICEF invită cadrele didactice şi elevii din România să se alăture iniţiativei globale „Cea mai mare lecţie din lume” (World Largest Lesson). Până pe 29 noiembrie, cu ajutorul materialelor oferite de UNICEF, învăţătorii şi profesorii vor ţine o oră de educaţie despre acţiunile pe care le putem întreprinde împotriva schimbărilor climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici