Gestul eroic al Prinţului Harry. Cum a salvat viaţa unui rival în timpul unui meci de polo

Prinţul Harry a salvat viaţa unui om de afaceri american, intervenind rapid în momentul în care rivalul său din timpul unei partide de polo a căzut de pe cal şi a rămas inconştient la pământ.

498 afișări
Imaginea articolului Gestul eroic al Prinţului Harry. Cum a salvat viaţa unui rival în timpul unui meci de polo

(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fiul mai mic al prinţului Charles, în vârstă de 27 de ani, a fost primul care s-a dat jos de pe cal, pentru a veni în ajutorul bărbatului care a căzut de pe cal în urma unei coliziuni produse în timpul unei partide caritabile de polo, desfăşurată în Brazilia luna trecută, scrie Daily Mail.

Harry a reuşit să-l poziţioneze pe americanul Bash Kazi astfel încât acesta să-şi revină, iar Crucea Roşie Britanică a anunţat ulterior că felul în care a acţionat i-a salvat viaţa bărbatului în vârstă de 41 de ani.

Bash Kazi a declarat pentru The Washington Post: "Prinţul Harry a fost primul care a sărit de pe cal. El a făcut ce trebuia, m-a rostogolit ca să se asigure că-mi recapăt cunoştinţa. Îmi amintesc că primul lucru pe care l-am văzut când mi-am revenit au fost ochii lui albaştri".

Omul de afaceri american l-a numit pe Harry " o persoană deosebită" şi un "adevărat gentleman".

Acţiunea caritabilă la care cei doi participau strângea fonduri pentru fundaţia Sentebale, înfiinţată de Prinţul Harry în 2006 pentru activităţi destinate ajutării populaţiei din Lesotho, o ţară mică din Africa.

În final, echipa prinţului a câştigat meciul respectiv cu scorul de 6-3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici