În Patagonia a fost descoperit cel mai mare dinozaur găsit vreodată

  • În Patagonia, Argentina, a fost descoperit scheletul unui titanosaur
  • Ierbivorul ar avea peste 40 de metri lungime, ceea ce-l face cel mai mare descoperit vreodată
  • Lucrările de excavare au fost întrerupte de pandemie şi de lipsa de fonduri
1404 afișări
Imaginea articolului În Patagonia a fost descoperit cel mai mare dinozaur găsit vreodată

Foto: livescience.com

În Argentina a fost descoperit scheletul unui titanozaur uriaş, care după cele mai recente studii, ar fi cel mai mare descoperit vreodată.

„Dacă luăm în considerare mărimea oaselor pe care le-am găsit până acum, acest animal – şi asta este partea cea mai interesantă – ar putea fi primul pe al cărui schelet să-l găsim aproape complet, odată terminate excavările. Aşadar, din ceea ce avem până în acest moment, estimăm că lungimea sa ar fi de 40 de metri, de la cap până la coadă”, spune paleontologul Jose Ignacio Canudo, de la Universitatea Zaragoza.

Părţile descoperite deja din scheletul dinozaurului, au rămas deocamdată în deşertul Patagoniei şi aşteaptă noi lucrări de excavare. Acestea au fost întrerupte din cauza pandemiei, dar şi din lipsă de finanţare a proiectului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici