India se află în plin scandal, după ce Curtea Supremă a respins cererea de avort a unei fetiţe de 10 ani, violată de un membru al familiei

Curtea Supremă a Indiei a respins cererea de avort făcută în numele unei fetiţe de 10 ani, care a fost violată în repetate rânduri de o rudă, scrie BBC.

4608 afișări
Imaginea articolului India se află în plin scandal, după ce Curtea Supremă a respins cererea de avort a unei fetiţe de 10 ani, violată de un membru al familiei

India se află în plin scandal, după ce Curtea Supremă a respins cererea de avort a unei fetiţe de 10 ani, violată de un membru al familiei

O fetiţă de 10 ani din India, însărcinată în urma unui viol, se află în centrul unui scandal mediatic, după ce Curtea Supremă a refuzat să îi accepte cererea de a face avort. Geeta Pandey, jurnalist BBC, a călătorit în oraşul nordic Chandigarh pentru a-i afla întreaga poveste.

"Am văzut o mulţime de cazuri de sarcină care implică copii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 15 ani, dar acesta este primul caz pe care l-am văzut la un copil de 10 ani", a spus Mahavir Singh, de la Chandigarh State Legal Services Authority .

Este vorba de un caz care a şocat toată India, cel al unei fete de 10 ani care a rămas însărcinată după ce se presupune că a fost violată în mod repetat de o rudă. Acuzatul este acum în închisoare, în aşteptarea procesului.

Pe data de 28 iulie, Curtea Supremă din India a respins o petiţie - înaintată în numele fetiţei - pentru a îi permite să renunţe la sarcină. Motivarea instanţei a fost că la 32 de săptămâni sarcina este prea avansată, iar un avort ar fi prea ”riscant” pentru mamă. În plus, fătul "se descurcă bine", potrivit medicilor care au consultat-o pe micuţă.

Decizia Curţii Supreme a fost o mare dezamăgire pentru familia fetei.

Legislaţia din India nu permite terminarea unei sarcini după 20 de săptămâni, cu excepţia cazului în care medicii certifică faptul că viaţa mamei este în pericol. Cu toate acestea, în ultimii ani, instanţele au primit mai multe petiţii, multe din partea unor femei supuse violului, prin care cereau întreruperea sarcini. În majoritatea cazurilor, aceste sarcini sunt descoperite cu întârziere, deoarece copiii nu sunt conştienţi de starea lor.

În cazul acestei fete de 10 ani, sarcina a fost descoperită în urmă cu trei săptămâni, când micuţa s-a plâns de dureri în zona abdomenului inferior şi a fost dusă la un doctor. Familia nu a dat semne de preocupare, mai ales că micuţa este descrisă ca fiind un copil dolofan.

Testele medicale arată că sănătatea fetiţei este "bună", deşi suferă de "anemie uşoară". Cu toate acestea, există şi alte preocupări. Fata s-a născut cu o gaură în inimă, care a fost descoperită abia în 2013. Deşi medicii spun că este puţin probabil să intervină în sarcina ei, micuţa este oricum prea tânără pentru a da naştere unui copil.

În fiecare an, 45.000 de femei adulte mor în timpul naşterii în India. Riscul ca fetele gravide sub vârsta de 15 ani să moară este de două ori şi jumătate mai mare decât cel al femeilor de peste 20 de ani. Medicii spun că riscul este chiar mai mare pentru cineva care are doar 10 ani.

”Nu are idee cu privire la ce i se întâmplă”

Fata în cauză a fost descrisă drept un copil fericit care zâmbeşte cu uşurinţă. E timidă şi nu prea vorbăreaţă. Engleza şi matematica sunt subiectele preferate ale acestei fetiţei care se află în clasa a şasea. Îi place să deseneze şi este destul de bună la asta. Iubeşte carnea de pui şi peşte - şi îngheţată.

Cineva care interacţionează cu fetiţa în mod regulat a declarat că micuţa nu este conştientă de ce i se întâmplă: "E foarte inocentă şi nu are nicio idee despre ce i se întâmplă”.

Copilul nu a fost încă informat despre sarcină, iar cei care se ocupă de ea au grijă cu privire la acest subiect delicat. De asemenea, i s-a spus că are o piatră mare în stomac.

Vânaţi de jurnalişti

După ce a ieşit la iveală cazul fetiţei de 10 ani, presa a vânat încontinuu familia micuţei. Cu toate acestea, atenţia mass mediei are şi o parte pozitivă, deoarece fetiţa va avea parte de cea mai bună îngrijire medicală, având ulterior dreptul să solicite o compensaţie financiară din partea guvernului.

Dar publicitatea nedorită provoacă durere imensă familiei. Mulţi dintre reporteri au mers acasă la micuţă când tatăl era la serviciu, pretinzând că sunt de la departamentul de ajutor social.

În plus, deoarece presupusul violator a fost vărul mamei, unii chiar au întrebat-o pe femeie dacă era conştientă de abuz şi dacă nu a aprobat faptele, într-un mod sau altul. 

Ce se va întâmpla în continuare?

Cei care s-au ocupat de fetiţă au aproximat că naşterea va avea loc până la mijlocul lunii septembrie, iar medicii au decis ca cea mică să nască prin cezariană. În cazul unor complicaţii, naşterea ar putea avea loc mai devreme.

Din moment ce familia fetei a spus că nu vrea să aibă nimic de-a face cu bebeluşul, nou-născutul va fi îngrijit de comitetul de bunăstare a copilului până când acesta va fi adoptat.

Experţii medicali spun că fetele de 10 ani sunt predispuse a suferi ulterior traume psihice şi vor avea nevoie de ani de consiliere psihologică.

"Îi ţinem pumnii”, a spus un lucrător pentru drepturile copilului. "Poate un copil de 10 ani să dea naştere unui copil? Poate fi acesta o ameninţare pentru viaţa fetei? Vom vedea!”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici