John Branca şi John McClain, desemnaţi executorii averii lui Michael Jackson

Avocatul John Branca şi producătorul muzical John McClain au fost desemnaţi, marţi, de către un judecător american, executorii legali ai averii lui Mickael Jackson, această decizie oferindu-le celor doi competenţe sporite în ceea ce priveşte administrarea averii cântăreţului.

96 afișări
Imaginea articolului John Branca şi John McClain, desemnaţi executorii averii lui Michael Jackson

Avocatul John Branca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost luată după ce avocatul lui Katherine Jackson, mama cântăreţului, a declarat că aceasta este de acord cu ea.

Experţii se aşteaptă ca averea lui Michael Jackson să crească cu cel puţin 200 de milioane de dolari până la sfârşitul acestui an, graţie documentarului "This Is It" - care rulează în prezent în cinematografele din toată lumea şi care prezintă înregistrări video ale repetiţiilor starului pentru cele 50 de concerte pe care ar fi trebuit să le susţină la O2 Arena din Londra, începând din 13 iulie -, dar şi cu ajutorul vânzărilor de albume şi al celorlalte activităţi conexe organizate de John Branca şi de John McClain.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac provocat de o supradoză de medicamente, lăsând în urma lui o avere care include un catalog muzical extrem de profitabil, cel al trupei Beatles. Potrivit testamentului starului din 2002, averea sa a revenit unui fond special, ai cărui beneficiari sunt Katherine Jackson, cei trei copii ai cântăreţului şi câteva fundaţii de caritate.

Până în prezent, avocatul John Branca şi producătorul muzical John McClain s-au ocupat de averea starului în calitate de administratori, însă numirea lor ca executori le oferă competenţe sporite, făcând aproape imposibilă contestarea poziţiei lor de către o terţă parte.

Printr-o petiţie depusă la tribunal, Joe Jackson, tatăl cântăreţului, a contestat numirea lui Branca şi a lui McClain ca executori testamentari, însă judecătorul Mitchell Beckloff, de la Curtea Superioară de Justiţie din Los Angeles, a respins, marţi, această obiecţie.

Mitchell Beckloff a considerat că Joe Jackson, care a avut o relaţie tensionată cu fiul său şi nu a fost inclus în testamentul cântăreţului, nu are dreptul de a contesta numirea lui Branca şi McClain ca executori ai averii lui Michael Jackson.

"Aceasta a fost o decizie luată de fiul său. Nu văd cum Joe Jackson ar putea fi afectat de numirea lui John Branca şi a lui John McClain ca executori", a explicat judecătorul american.

În lunile precedente, şi Katherine Jackson a avut obiecţii faţă de modul în care Branca şi McClain au administrat averea fiului ei, cerând la rândul ei ca judecătorul să îi acorde o putere decizională mai mare în administrarea averii. În luna octombrie, însă, Katherine Jackson a renunţat la serviciile echipei sale de avocaţi, iar marţi, noul ei avocat, Adam Streisand, a declarat că mama cântăreţului este de acord cu numirea celor doi în calitate de executori.

Totodată, un judecător trebuie să supravegheze plata creditorilor şi legalitatea contractelor încheiate de executorii averii.

Separat, în timpul unei alte audieri care a avut loc tot marţi, judecătorul Beckloff a declarat că funeraliile cântăreţului Michael Jackson au costat aproape un milion de dolari.

De asemenea, judecătorul a fixat o nouă audiere, pe 10 decembrie, în timpul căreia Joe Jackson va putea să îşi argumenteze cererea depusă la tribunal, săptămâna trecută, prin care a solicitat plata unei pensii lunare de 15.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici