Karen Black, protagonista filmului "Easy Rider", a murit la vârsta de 74 de ani

Actriţa americană Karen Black, devenită celebră graţie rolului din filmul "Easy Ryder", a murit joi în California, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer, a anunţat soţul ei.

330 afișări
Imaginea articolului Karen Black, protagonista filmului "Easy Rider", a murit la vârsta de 74 de ani

Karen Black, protagonista filmului "Easy Rider", a murit la vârsta de 74 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu mare tristeţe vă anunţ că soţia mea şi, totodată, cea mai bună prietenă a mea, Karen Black, a murit în urmă cu câteva minute", a scris Stephen Eckelberry pe pagina sa de Facebook.

Karen Black, născută în 1939, în statul Illinois, a jucat în aproximativ 100 de filme americane, alături de unii dintre cei mai mari actori şi cineaşti din secolul al XX-lea: cu Francis Ford Coppola în "Te-ai făcut băiat mare/ You're a Big Boy Now" (1966), cu Jack Nicholson în "Cinci piese uşoare/ Five easy pieces" (1966) - un rol care i-a adus un Glob de Aur şi o nominalizare la Oscar - şi apoi alături de Robert Redford în "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" (1974) - un rol care i-a adus al doilea Glob de Aur.

Karen Black a jucat şi în filmul "Nashvill" (1975), în regia lui Robert Altman, şi în lungmetrajul "Complot de familie/ Family Plot" (1976), ultimul film al lui Alfred Hitchcok.

Actriţa suferea de un cancer al sistemului digestiv din 2010, moment în care "sănătatea sa s-a deteriorat într-un ritm alarmant", a precizat soţul ei pe blogul rezervat artistei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici