Leonardo DiCaprio a încheiat un parteneriat cu Netflix pentru a lansa un documentar şi un serial

Actorul Leonardo DiCaprio a încheiat prin intermediul companiei sale de producţie Appian Way un parteneriat cu Netflix pentru a produce un documentar şi un serial online care vor fi difuzate exclusiv pe această platformă de streaming digital, a anunţat miercuri compania americană, citată de Reuters.

233 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio a încheiat un parteneriat cu Netflix pentru a lansa un documentar şi un serial

Leonardo DiCaprio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Leonardo DiCaprio, care a colaborat deja cu Netflix la documentarul nominalizat la Oscar "Virunga", un film despre gorilele de munte din Republica Democrată Congo, va fi producător sau producător executiv pentru aceste două proiecte, care vor avea ca temă principală mediul înconjurător şi conservarea lui.

Contractul încheiat cu Leonardo DiCaprio se înscrie în eforturile depuse de Netflix - compania online care produce serialul politic "House of Cards", premiat cu Emmy, dar şi extrem de populara comedie "Orange Is the New Black" -, care doreşte să producă tot mai multe programe originale, cu scopul de a atrage o audienţă mai largă.

Leonardo DiCaprio, care a primit de-a lungul anilor cinci nominalizări la premiile Oscar, se alătură astfel unei liste impresionante de actori celebri care au încheiat în ultimii ani diverse parteneriate cu Netflix.

Pe lângă deja celebra colaborare cu Kevin Spacey şi Robin Wright - actorii principali din serialul "House of Cards" -, compania americană a anunţat, în octombrie 2014, că actorul de comedie Adam Sandler va fi protagonist şi producător pentru patru filme care vor fi difuzate în regim de exclusivitate pe această platformă online, care are deja mai mult de 57 de milioane de abonaţi în 50 de ţări.

Netflix a comandat deja cel puţin două sezoane pentru un nou serial, "Unbreakable Kimmy Schmidt", o producţie de comedie cu Tina Fey şi Robert Carlock, care va avea premiera în această lună.

Fraţii Mark şi Jay Duplass, cunoscuţi din producţia "Jeff, Who Lives at Home", au încheiat şi ei un acord în virtutea căruia vor realiza patru filme exclusiv pentru serviciul online Netflix. Cei doi artişti au reuşit totuşi să impună o clauză specială, potrivit căreia cele patru producţii vor avea mai întâi premiere de gală în cinematografe.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici