OSCAR 2012: Michel Hazanavicius a câştigat trofeul pentru regie

Michel Hazanavicius a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru pelicula "The Artist", duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce are loc la Los Angeles, eveniment transmis în direct de HBO România.

458 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2012: Michel Hazanavicius a câştigat trofeul pentru regie

Michel Hazanavicius a câştigat Oscarul pentru regie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt cel mai fericit regizor din lume", a spus cineastul la primirea trofeului, mulţumind întregii echipe a filmului, inclusiv căţelului Uggie.

Filmul lui Michel Hazanavicius, turnat în alb negru, spune povestea unui actor din epoca filmului mut, George Valentin (Jean Dujardin), îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariţia filmelor cu sonor şi care se îndrăgosteşte de tânăra dansatoare pe cale de afirmare Peppy Miller (Bérénice Bejo). O coproducţie Franţa/ Belgia, "The Artist" aduce un omagiu filmelor mute hollywoodiene.

Regizorul francez a concurat la Oscarul pentru regie cu Martin Scorsese ("Hugo"), Alexander Payne ("The Descendants"), Woody Allen ("Midnight in Paris") şi Terrence Malick ("The Tree of Life").

Hazanavicius a mai fost recompensat pentru "The Artist" şi cu premiul Cesar, dar şi cu trofeul Sindicatului regizorilor americani.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar are loc la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Anul trecut Oscarul pentru regie i-a revenit cineastului britanic Tom Hopper.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici