Moştenitorii lui Marvin Gaye au primit despăgubiri de 7,4 milioane dolari pentru piesa "Blurred Lines" - VIDEO

Un judecător american a decis marţi că moştenitorii cântăreţului Marvin Gaye, decedat în 1984, trebuie să primească despăgubiri de 7,4 milioane de dolari de la Robin Thicke şi Pharrell Williams, acuzaţi că au plagiat o piesă a legendei casei Motown atunci când au înregistrat piesa "Blurred Lined".

587 afișări
Imaginea articolului Moştenitorii lui Marvin Gaye au primit despăgubiri de 7,4 milioane dolari pentru piesa "Blurred Lines" - VIDEO

Moştenitorii lui Marvin Gaye au primit despăgubiri de 7,4 milioane dolari pentru piesa "Blurred Lines"

Tribunalul Districtual din Los Angeles a dat dreptate Fundaţiei Marvin Gaye, considerând că anumite fragmente din single-ul "Got to Give It Up", lansat de Marvin Gaye în 1977, au fost preluate de Robin Thicke şi Pharrell Williams în cântecul lor R&B din 2013 care a avut mare succes pe plan internaţional, informează Reuters.

Juraţii americani au decis că moştenitorii cântăreţului Marvin Gaye trebuie să primească daune efective în valoare de 4 milioane de dolari, dar şi suma de 3,4 milioane de dolari, ca parte a încasărilor obţinute de Thicke şi Williams, în urma încălcării legii drepturilor de autor din Statele Unite.

Alţi câţiva acuzaţi din procesul intentat de fundaţia Marvin Gaye, precum rapperul T.I şi câteva companii din industria muzicală au fost declaraţi nevinovaţi.

Robin Thicke şi Pharrell Williams nu au fost prezenţi în sala de judecată la pronunţarea deciziei.

Avocatul lor, Howard King, a spus că ambii artişti preferă să aştepte o perioadă înainte de a lua o decizie în privinţa strategiei pe care o vor urma în instanţă. "E vorba de mulţi bani. Însă nu îi va falimenta pe clienţii mei. Totuşi, e vorba de o sumă dezamăgitor de mare", a spus Howard King.

Avocatul moştenitorilor lui Marvin Gaye, Richard Bush, a precizat că aceştia vor încerca să obţină în instanţă un ordin judecătoresc care să stopeze difuzarea şi comercializarea single-ului "Blurred Lines".

Ei au citat în instanţă şi o serie de interviuri acordate de Robin Thicke în care artistul american recunoştea că s-a inspirat din "Got to Give It Up" atunci când a produs şi înregistrat "Blurred Lines".

Într-o declaraţie ulterioară în instanţă, făcută sub jurământ, Robin Thicke a spus că se afla sub influenţa drogurilor şi a alcoolului în timpul înregistrării piesei "Blurred Lines" şi că meritul său în această privinţă a fost exagerat, întrucât piesa în cauză a fost de fapt compusă de Pharrell Williams.

"Blurred Lines", unul dintre cele mai populare single-uri din anul 2013, generase deja multe controverse din cauza versurilor sale, considerate misogine.

Robin Thicke a interpretat acest cântec la ediţia din 2013 a galei MTV Video Music Awards, realizând cu acea ocazie un moment artistic extrem de controversat, din cauza coregrafiei provocatoare, cu accente pornografice, alături de cântăreaţa pop Miley Cyrus.

Ulterior, Robin Thicke a dezvăluit în instanţă că este un admirator al muzicii lui Marvin Gaye încă din copilărie, dar că piesele "Blurred Lines" şi "Got to Give It Up" se aseamănă doar în privinţa genului căruia îi aparţin.

Muzicianul american Marvin Gay (1939 - 1984) a debutat alături de grupul de doo-wop "The Moonglows" la sfârşitul anilor '50, urmând apoi o carieră solo. Datorită unei serii de hituri, precum "How Sweet It Is (To Be Loved by You)", "I Heard It Through the Grapevine" şi duetelor cu Mary Wells şi Tammi Terrell, a fost numit "prinţul Motown" şi "prinţul muzicii soul". Cântăreţul american a decedat în 1984, la vârsta de 44 de ani, după ce a fost împuşcat mortal de tatăl său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici