Motivul pentru care o companie din SUA a lăsat peste 91.000 de monede pe aleea locuinţei unui fost angajat

  • În martie 2021, Andreas Flaten a descoperit peste 91.000 de monede pe aleea sa.
  • Banii au fost puşi acolo de un fost angajator acuzat de Flaten că nu i-a dat ultimul salariu.
  • Departamentul Muncii din SUA a dat în judecată compania, pe motiv că nu a plătit orele suplimentare.
1427 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care o companie din SUA a lăsat peste 91.000 de monede pe aleea locuinţei unui fost angajat
O companie din SUA s-a răzbunat pe un fost angajat într-o manieră aparte. Totul, după ce Andreas Flaten a depus o plângere la Departamentul Muncii din SUA în ianuarie 2021, pe motiv că nu şi-a primit ultimul salariu.
 
Ca răspuns, angajatorul i-a lăsat bărbatului peste 91.000 de monede pe aleea locuinţei sale din oraşul Fayetteville, Georgia.
 
Guvernul american nu a rămas indiferent, aşa că a dat în judecată firma, acuzând-o de represalii ilegale, scrie Business Insider. 
 
Plângerea depusă la o instanţă federală din Georgia acuză A OK Walker Autoworks, o firmă de reparaţii auto, că nu a plătit „în mod voit şi repetat“ orele suplimentare ale angajaţilor.

Cum a început „saga“ monedelor

„Saga“ monedelor a început în ianuarie 2021, când Flaten a sunat la Departamentul Muncii pentru că nu a primit 915 dolari de la angajator. La scurt timp, un reprezentant a sunat la firma de reparaţii auto pentru a afla ce s-a întâmplat. 
 
Iar dacă la început reprezentanţii firmei l-au sfidat pe Flaten, spunându-i că nu-i vor da niciun ban, câteva ore mai târziu, proprietarul firmei a decis să îi plătească banii datoraţi în monede.
 
„Cum îl poţi face pe acest tip să-şi dea seama ce exemplu dezgustător de fiinţă umană este? Ştii ce? Am o grămadă de monede. O să le folosesc“, ar fi afirmat Miles Walker, patronul A OK Walker Autoworks, potrivit documentelor depuse în instanţă.
 
Compania a dedicat incidentului o pagină pe site-ul său web, acuzând că a fost o victimă a fenomenului „cancel culture“, după ce povestea s-a viralizat, iar ratingul dat de recenziile sale din online au scăzut simţitor. 
 
A OK Walker Autoworks îşi îndeamnă clienţii şi cititorii să „ia atitudine împotriva guvernului care îşi depăşeşte atribuţiile“ şi îl critică pe Flaten.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici