George R.R. Martin dă naştere unei noi lumi fantastice. Scriitorul revine cu o nouă poveste care va apărea şi în limba română

Antologia "Femei periculoase, vol. 1", care a fost coordonată de scriitorii George R.R. Martin şi Garden Dozois, va apărea în limba română.

490 afișări
Imaginea articolului George R.R. Martin dă naştere unei noi lumi fantastice. Scriitorul revine cu o nouă poveste care va apărea şi în limba română

O nouă antologie fantasy de George R.R. Martin şi Garden Dozois va fi publicată la editura Nemira

Războinice care manevrează cu măiestrie sabia, femei pilot, femei din spaţiu, ucigaşe în serie, femei fatale irezistibile, vrăjitoare, fete rele, rebele şi supereroine. Toate, în palpitanta antologie "Femei periculoase" concepută de George R.R. Martin şi Gardner Dozois. Joe Abercrombie, Jim Butcher sau Brandon Sanderson se întâlnesc cu Lev Grossman şi Carrie Vaughn în paginile unei cărţi în care cititorul va găsi SF, fantasy, horror, suspans, care contrazice orice aşteptări şi confirmă că, într-adevăr, imaginaţia nu are limite.

În viitorul postapocaliptic şi în trecutul îndepărtat, luptele se poartă mai ales pe căi nebănuite, personajele se dezvăluie mai ales aşa cum nu ni le închipuim şi poveştile se petrec mai ales ca în literatură: în deplină libertate.

Pe lângă povestirile premiate sau nominalizate cuprinse în antologie, "Femei periculoase" a primit Premiul "World Fantasy pentru Cea mai bună antologie din 2014".

Antologia cuprinde poveşti pentru toate gusturile. Dacă cititorii sunt pasionaţi de romane istorice precum "Outlander", reprezentanţii editurii Nemira le recomandă "Cântecul Norei", dacă sunt fani ai trilogiei "Magicienii", nu trebuie să rateze povestirea lui Lev Grossman din acest volum, iar dacă sunt cititori de thrillere, "Ştiu cum să le-agăţ" şi "Sau mi s-a frânt inima" sunt poveştile potrivite.

George R.R. Martin şi Gardner Dozois au coordonat mai multe antologii împreună, publicând mereu autori în vogă şi alegând tematici inetersante: "Războinicii", "Străzi întunecate", "Cântece de dragoste şi moarte" şi altele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici