Obiecte ale cuplului Bernard şi Ruth Madoff, vândute la licitaţie - GALERIE FOTO

O jachetă din satin bleu imprimată cu numele lui Bernard Madoff, scris cu litere portocalii, a fost vândută pentru 14.500 de dolari la o licitaţie care a avut loc la New York, unde bijuterii, ceasuri şi alte obiecte personale ale celebrului escroc au fost adjudecate pentru circa 1 milion de dolari.

57 afișări
Imaginea articolului Obiecte ale cuplului Bernard şi Ruth Madoff, vândute la licitaţie - GALERIE FOTO

Obiecte ale cuplului Bernard şi Ruth Madoff, vândute la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, suma strânsă în urma licitaţiei - 942.650 de dolari - este dublă celei estimate de specialişti.

Circa 200 de obiecte personale aparţinând lui Bernard Madoff şi soţiei sale, Ruth, au fost scoase la vânzare, sâmbătă, într-o sală a hotelului Sheraton din New York, alături de alte circa 400 de obiecte provenind din lichidări judiciare.

Licitaţia Madoff a durat peste trei ore şi a fost foarte animată.

Omul de afaceri care a provocat investitorilor pierderi de 21,2 miliarde de dolari - însumând pierderi reale fără a ţine cont de dobânzile promise - avea o slăbiciune pentru ceasuri: catalogul cuprinde circa 40 de ceasuri de lux, modele Rolex, Blancpain, Bulgari, Muller, un Patek Philippe cu cadran de platină, un Audemars Piguet şi mai multe Cartier, care au fost vândute contra unor sume care au ajuns până la 65.000 de dolari.

O jachetă din satin bleu, purtând numele echipei de base-ball NY Mets, imprimată cu numele Madoff, evaluată la 500 - 720 de dolari, a fost adjudecată pentru 14.500 de dolari.

Bijuteriile lui Ruth Madoff au atins şi ele preţuri cu mult peste cele de evaluare. Printre acestea s-a numărat o pereche de cercei Cartier bătuţi cu diamante care a fost adjudecată pentru 70.000 de dolari, şi o brăţară din platină, diamante şi smaralde care a fost vândută pentru 50.000 de dolari.

Şi obiectele personale ale escrocului au avut succes, mai ales hârtia cu antet pentru scrisori, evaluată la 100 de dolari şi vândută pentru 2.500 de dolari, şi o raţă din lemn, evaluată la 60 de dolari şi adjudecată pentru 4.750 de dolari.

Bernard Madoff, 71 de ani, a fost condamnat în iunie la 150 de ani de închisoare după ce a recunoscut că a derulat, timp de treizeci de ani, o escrocherie de proporţii şi nu a investit niciun cent din miliardele de dolari care i-au fost încredinţate. Soţia acestuia nu a fost pusă sub acuzaţie.

Lichidatorul judiciar Irving Picard, care are sarcina de a găsi banii necesari pentru despăgubirea victimelor, a reuşit să vândă deja o reşedinţă secundară a cuplului Madoff situată la Montauk (statul New York) pentru puţin peste 8 milioane de dolari. El a scos la vânzare luxosul apartament pe care cuplul îl deţinea în Manhattan, precum şi o casă din Palm Beach (Florida).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici