OSCAR 2013: Căsătorie din dragoste între muzică şi film, la gala premiilor din acest an - VIDEO

Producătorii celei de-a 85-a gale de decernare a premiilor Oscar, care va avea loc duminică seară, la Los Angeles, probabil invidioşi pe succesul obţinut - în termeni de audienţă - de gala premiilor Grammy 2013, au pregătit pentru acest an un eveniment special, unde muzica va fi "regina serii".

416 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2013: Căsătorie din dragoste între muzică şi film, la gala premiilor din acest an - VIDEO

Căsătorie din dragoste între muzică şi film, la gala premiilor Oscar 2013

Gala premiilor Oscar 2013, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, va fi animată de prestaţiile muzicale ce vor fi asigurate de cântăreţele britanice Adele şi Shirley Bassey şi de cele americane Norah Jones şi Barbra Streisand.

Potrivit unor surse, spectatorii şi telespectatorii au tot dreptul să se aştepte şi la o surpriză muzicală din partea prezentatorului galei, Seth MacFarlane, care nu este doar creatorul unor producţii cu un umor ireverenţios precum "Family Guy" şi "Ted", ci şi un cântăreţ şi un pianist talentat.

Musicalul - un gen care a oferit celei de-a şaptea arte multe capodopere - va primi partea leului la ceremonia de duminică seară. Producătorii galei, Craig Zadan şi Neil Meron, au anunţat că gala Oscarurilor va include un omagiu special adus mai multor musicaluri din ultimul deceniu, precum "Chicago", "Dreamgirls" şi "Les Misérables" - acesta din urmă fiind nominalizat la opt categorii de premii în acest an.

"Chicago", ai cărui producători sunt Craig Zadan şi Neil Meron, a câştigat şase premii Oscar în 2003, inclusiv premiul pentru cel mai bun film.

"Musicalul, ca gen cinematografic, a cunoscut o renaştere notabilă în ultimii zece ani", au afirmat producătorii galei într-un comunicat, după ce au dezvăluit faptul că mulţi dintre actorii din distribuţia musicalului "Chicago" (Renee Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere şi Queen Latifah) vor fi prezenţi pe scenă, duminică seară.

Nu se ştie deocamdată dacă acest omagiu va fi exhaustiv, însă revista HitFix a alcătuit deja o listă cu musicalurile care ar merita să aibă o mică parte care să le fie dedicată în gala de duminică: "Fantoma de la Operă", "Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street", "Nine", "Mamma Mia!", "Producătorii" şi "Rock of Ages".

Nu se ştie nici dacă actorii nominalizaţi la Oscar pentru rolurile lor din "Les Misérables", Anne Hathaway şi Hugh Jackman, vor cânta din nou şi vor reforma duetul lor de la gala Oscarurilor din 2009, unde au interpretat un număr muzical spectaculos, rămas în memoria spectatorilor şi a telespectatorilor.

În ceea ce priveşte vedetele din industria muzicală, Norah Jones va interpreta "Everybody Needs a Best Friend", o piesă compusă în colaborare cu Seth MacFarlane pentru coloana sonoră a comediei "Ted", aflată în cursa pentru câştigarea trofeului la categoria "cel mai bun cântec original".

Cântăreaţa britanică Adele va interpreta piesa "Skyfall", pe care a compus-o pentru coloana sonoră a celui mai recent film din seria "James Bond şi care va concura pentru Oscarul aceleiaşi categorii.

Cu ajutorul acestor două cântăreţe foarte populare, mai obişnuite cu galele Grammy decât cu galele Oscar, producătorii show-ului de duminică seară speră fără îndoială să îi atragă pe telespectatorii tineri în faţa micilor ecrane - călcâiul lui Ahile al galelor Oscar -, aşa cum reuşesc în fiecare an producătorii galelor Grammy, care obţin audienţe aproape insolente.

Prestaţia cântăreţei Adele va face parte dintr-un moment special construit ca un omagiu adus împlinirii a 50 de ani de la lansarea primului film din seria "James Bond", la care va participa şi celebra Shirley Bassey, artista care a interpretat temele muzicale din trei pelicule din această franciză: "Goldfinger", "Diamante pentru eternitate" şi "Moonraker".

La rândul ei, Barbra Streisand, în vârstă de 70 de ani, va reveni pentru a cânta pe scena Oscarurilor, pentru prima dată după 1977, când a primit Oscarul pentru cel mai bun cântec original cu piesa "Evergreen" de pe coloana sonoră a filmului "S-a născut o stea/ A Star Is Born".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici