Paul Matters, fostul basist AC/DC, a murit. A fost membru al trupei doar câteva săptămâni, iar apoi a renunţat complet la muzică

  • A murit Paul Matters, basistul care a renunţat la muzică după ce a fost dat afară din AC/DC
  • Acesta s-a alăturat trupei în 1975, după albumul „High Voltage”
  • L-a înlocuit pe Larry Van Kriedt, dar a fost eliminat din trupă în doar câteva săptămâni de Bon Scott
  • Prietenul său, Rod Wescombe, a vorbit despre cum a fost viaţa lui Matters post-AC/DC
698 afișări
Imaginea articolului Paul Matters, fostul basist AC/DC, a murit. A fost membru al trupei doar câteva săptămâni, iar apoi a renunţat complet la muzică

FOTO: Twitter

Moartea lui Paul Matters a fost anunţată pe Facebook, de prietenul său, Rod Wescombe. Acesta a scris că muzicianul a trăit „o viaţă retrasă” în ultimii ani şi că stilul rock'n'roll nu a fost prietenos cu sănătatea acestuia spre bătrâneţe.

Cariera sa muzicală la AC/DC a fost una scurtă. S-a alăturat trupei în 1975, înlocuindu-l pe basistul original Larry Van Kriedt, dar câteva săptămâni mai târziu a trebuit să plece, concediat de Bon Scott. Matters a renunţat la muzică după puţinul timp petrecut alături de rockerii australieni, relatează Daily Mail.

„Sunt şocat şi trist în urma veştii morţii lui Paul Matters”, a spus Wescombe. „L-am cunoscut pe Paul în 1973, când cânta la bas în <<Armageddon>>, la un concert din Hamilton, Newcastle. (...) Când locuiam în Toronto, venea la mine la ore târzii, să petrecem. Îi plăcea mult să petreacă.”

După despărţirea de AC/DC, cei doi au cântat împreună în trupa „ Miss Australia Band”, la un concert pe feribot de pe Lacul Macquarie. „Îmi amintesc felul în care mă făcea să râd mereu.”

Paul Matters a acordat un singur interviu după ce a părăsit AC/DC, pentru biografia lui Bon Scott lansată în 2017: „The Last Highway: The Untold Story of Bon Scott and AC/DC's Back in the Black”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici