Philip Chevron, chitaristul trupei The Pogues, a murit la vârsta de 56 de ani

Philip Chevron, chitaristul trupei The Pogues, a murit marţi, la vârsta de 56 de ani, din cauza unui cancer. Muzicianul fusese diagnosticat cu o tumoare inoperabilă în august 2012.

148 afișări
Imaginea articolului Philip Chevron, chitaristul trupei The Pogues, a murit la vârsta de 56 de ani

Philip Chevron (Imagine: www.pogues.com)

Chitaristul irlandez a fost tratat de cancer cerebral şi de un cancer al gâtului în 2007, iar medicii l-au declarat complet vindecat în aprilie 2012, informează contactmusic.com.

Philip Chevron s-a alăturat trupei The Pogues, al cărei lider este Shane MacGowan, după lansarea albumului de debut al formaţiei, "Red Roses for Me", în 1984.

Muzicianul, al cărui nume real era Philip Ryan, a părăsit această trupă folk-punk în 1994 într-o perioadă în care lupta contra dependenţei de droguri şi de alcool şi a reformat trupa punk The Radiators From Space, alături de fostul basist al trupei The Pogues, Cait O'Riordan.

Atunci când trupa The Pogues s-a reunit în 2001 şi publicul a fost din nou interesat de muzica ei, Chevron a remasterizat întregul catalog muzical al formaţiei, relansându-l pe CD, şi a jucat un rol important în concertele şi turneele susţinute ulterior de această trupă.

Printre cele mai cunoscute piese ale trupei The Pogues se află cântece precum "A Pair of Brown Eyes", "Dirty Old Town", "If I Should Fall from Grace with God", "Fiesta", "Summer in Siam", dar mai ales balada "Fairytale of New York".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici